Burn-out

Stichting Gezondheid Nederland heeft een zelfhulpcursus ontwikkeld, die:

• je alles vertelt over de kenmerken van een burn-out
  • een overzicht geeft van de mogelijke therapieën
  • oefeningen en tips geeft voor het omgaan met een burn-out

Deze training is zowel online als op dvd beschikbaar.
Geef bij het bestellen aan wat je voorkeur heeft.

Wat krijg je?

• hulp bij het stellen van de diagnose
    • overzicht van therapiesoorten
    • tips voor het omgaan met een burn-out
    •  wat je zelf kunt doen

Waarom deze cursus burn-out?

• duidelijke video’s
  • snel resultaat
  • helpt burn-out voorkomen
  • ondersteunt het herstelproces
  • makkelijk vol te houden
  • geen dure coaching, of minder kosten als u een behandeling ondergaat
  • voor werkgevers: verminder het ziekteverzuim
  • ervaren coaches en experts stopten hun kennis in de video’s
  • de meest complete methode
  • onafhankelijk
  • veel praktijktips
  • makkelijk bestellen via de webshop
  • met werkboek van meer dan 100 pagina’s
  • 50 extra video’s met tips en oefeningen
  • extra: therapie-video van een uur
  • extra: Engelse e-books
  • u steunt het werk van Stichting Gezondheid

Wat komt er in de cursus aan bod?

De cursus heeft een totale duur van twee uur en telt acht hoofdstukken:

1 Wat is een burn out
2 Symptomen
3 Oorzaken en cijfers
4 Therapiemogelijkheden
5 Burn out voorkomen
6 Zelfhulp 1
7 Zelfhulp 2
8 Na een burn out

Hieronder vindt u een voorbeeld-video om u een indruk te geven hoe de cursus is opgebouwd.

Cursus burn-out 2: de symptomen

Bonusmateriaal

Bij de cursus hoort een werkboek dat je ondersteunt bij het doen van oefeningen.
Hieronder een impressie van het werkboek:

Werkboek Stoppen met Roken

Behalve het werkboek zijn er nog meer bonusmaterialen die bij het cursusmateriaal behoren.

Zo zijn er o.a. 5o video oefeningen en is er een e-boek over hoe je beter kunt slapen. Maar het bonus aanbod blijft groeien en in ontwikkeling. En met de speciale code die u krijgt bij het aanschaffen van de cursus staat dit allemaal voor je klaar op de speciale bonuspagina die vanuit hier te bereiken is.

Werkboek Burn-Out

Dit is het werkboek dat hoort bij de DVD over Burn-out. De theorie over Burn-out komt hoofdzakelijk op de DVD aan de orde. De in de DVD gepresenteerde informatie kun je goed gebruiken om de oefeningen in dit werkboek te kunnen doen. Bij het maken van sommige oefeningen in dit werkboek is het handig om gelijktijdig de DVD aan te zetten.

Taal: Nederlands Pagina’s: 100 Type: PDF

Workshop Burn-Out

Met deze bonusvideo’s heeft u nog meer handvatten om uw Burn-Out te lijf te gaan. Herken de symptomen leer ze te benoemen en een plaats te geven waardoor u weerbaarder door het leven kunt gaan.

Taal: Nederlands Duur: ±80min Type: video

Effectief slapen de vijf elementen

Ongeveer eenderde van de Nederlandse bevolking heeft regelmatig last van slaapproblemen. Dan hebben we het nog niet eens over sporadische slaapproblemen. In dit boek worden de belangrijkste 5 elementen die je slaap beïnvloeden beschreven zodat je beter kunt herkennen waar voor jou de belangrijkste aandachtspunten liggen.

Taal: Nederlands Pagina’s: 43 Type: PDF

Door wie is deze cursus gemaakt?

Deze cursus werd ontwikkeld in nauwe samenwerking met Irene den Doop (123-psychologie) en Petra Versteegh (Phoenix Burn-outcentrum), beiden zijn experts op het gebied van de behandeling van een burn-out.

Meer burn-outgevallen

Uit onderzoek van het CBS blijkt dat het aantal mensen met burn-outklachten de afgelopen jaren flink is toegenomen. In de periode van 2007 tot 2010 groeide dit aantal met 2%, dit betekende dat in het jaar 2010 één op de 10 werknemers van 25 jaar of ouder last had van burn-outklachten (bron: CBS.nl). Nu de crisis doordringt tot in alle werkgebieden kunnen we aannemen dat werkgerelateerde stress de laatste tijd alleen maar toeneemt. Tegenwoordig hebben ongeveer 1 miljoen Nederlanders last van burn-outklachten.

Wat is een burn-out?

Een burn-out ontstaat door een proces van jarenlange overbelasting en betekent letterlijk: ‘opgebrand zijn’. Het onderscheidt zich van overspannenheid door de ernst van de symptomen en het langdurige karakter ervan. Een burn-out ontspint zich vaak aan het einde van een jarenlang proces waarbij een recent voorval de druppel is die de emmer doet overlopen, bijvoorbeeld door een baan die op de tocht komt te staan of onenigheid op de werkvloer.

Wat kun je eraan doen?

Een burn-out is te voorkomen en te verhelpen met de juiste instructies. Daarom heeft Stichting Gezondheid Nederland een zelfhulp-training ontwikkeld die inzicht geeft in de verschillende therapiemogelijkheden. Op deze manier word je als cursist ingelicht over de mogelijke oorzaken van een burn-out en leer je omgaan met de verschijnselen van een burn-out door oefeningen.

DVD’s Bestellen