Mounir’s Couscous met kip

Benodigdheden (4 personen):

  • 4 kippenpoten (ca. 250 gram)
  • 20 gram kruidenmix voor kip
  • 1 theelepel gemalen kaneel
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 courgette
  • 400 gram cherrytomaten
  • 1 blik kikkererwten, (uitlek­ gewicht 265 gram)
  • 250 gram couscous
  • 1 tablet groentebouillon
  • 1/2 bosje verse koriander

Bereidingswijze:

  • Maak een kruidenmengsel: roer de kruidenmix voor kip en de gemalen kaneel in een kommetje door elkaar. Pel de knoflook en pers met een knoflookpers boven het kommetje uit. Roer hier de olijfolie door.
  • Leg de kippenpoten naast elkaar in een grote ovenschaal en bestrijk ze met een keukenkwastje rondom goed in met het kruidenmengsel. Zet de ovenschaal in de koelkast en laat 30 minuten intrekken. Verwarm intussen de oven voor op 225°C (200°C hete lucht).
  • Haal de schaal met kippenpoten uit de koelkast, zet op het ovenrooster in het midden van de voorverwarmde oven en rooster 30 minuten.
  • Spoel intussen de courgette en de tomaatjes onder koud stromend water af. Snijd de boven- en onderkant van de courgette af en snijd de courgette in de lengte doormidden. Snijd deze in plakken van 1 cm dikte. Verwijder het kroontje van de tomaatjes en snijd de tomaatjes doormidden. Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel ze onder stromend water af en laat goed uitlekken.
  • Doe ovenwanten aan en neem de ovenschaal met kip uit de oven. Keer de kippenpoten voorzichtig met een vlees tang en verdeel de groenten over de ovenschaal. Zet de ovenschaal terug in de oven en rooster 10 minuten langer. Neem daarna de schaal weer uit de oven, schep de groenten om en zet het nog 10 minuten terug in de oven.
  • Breng intussen in een waterkoker 400 ml (4 dl) water aan de kook. Verkruimel de groentebouillontablet in een kom, schenk het kokende water er over roer tot de bouillon­tablet is opgelost. Strooi de couscous in een kom, schenk de groentebouillon over de couscous en laat 5 minuten wellen. Hak de blaadjes van de koriander fijn.
  • Doe ovenwanten aan, neem de ovenschaal met kip en groenten uit de oven en bestrooi met de gehakte koriander. Roer de couscous met een vork los en serveer bij de kip en groenten.

Author: Stefan Rooyackers

Dit bericht is geplaatst in Algemeen, blog, Recepten, Voeding nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *