Oosterse bloemkoolsoep

Een Oosterse bloemkoolsoep voor twee, deze bevat slechts 140kcal per persoon!

Bent u zoekende naar soepen met betere voedingswaarde, klik dan hier.

Benodigde ingrediënten:

  • stuk gemberwortel
  • 1 stengel citroengras (sereh of 1 theelepel serehpoeder)
  • ½ rode peper
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • ½ bloemkool (ca. 400 gram roosjes)
  • 1 eetlepel olie
  • 1 theelepel kerrie
  • 4 dl bouillon
  • 100 gram gebraden kipfilet
  • 1 dl kokosmelk
  • sojasaus of ketjap
  • citroensap
  • koriander


Bereiding:

Schil het stuk gemberwortel en rasp deze vervolgens.
Schil de stengel citroengras en snijd het malse deel van de stengel fijn.
Snijd de peper in stukjes.
Maak de ui en de knoflook schoon en snijd deze in kleine stukjes.
Was de bloemkool en verdeel het in roosjes.

Mix de olie met de ui, de knoflook, de gember, het citroengras, de peper en de kerrie.
Voeg de bouillon en de bloemkool toe en kook de soep 10 minuten. Snijd de kipfilet in blokjes.

Pureer vervolgens de soep in de keukenmachine of met een blender.
Breng dit weer aan de kook, voeg de reepjes kipfilet toe en verdun de soep met kokosmelk.
Maak de soep op smaak met wat sojasaus, citroensap en royaal klein geknipte koriander. (optioneel)

Voedingswaarde per persoon: 280 kcal /1180 kJ,23 g eiwit,16 g vet,
waarvan 2 g verzadigd vet, 12 g koolhydraten, 4 g vezel.

Voedingswaarde van de soep met 2 sneetjes brood: 450 kcal /1890 kJ, 29 g eiwit,17 g vet, waarvan 3 g verzadigd vet, 44 g koolhydraten, 7 g vezel.

Author: Stefan Rooyackers

Related Post

Dit bericht is geplaatst in blog, Recepten met de tags , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *