Hoogsensitiviteit (HSP)

Duur training: 1 uur video + 3 uur boeken
Prijs: 99,00 inclusief examen en certificaat. 49 euro zonder examen en certificaat
Tijd om de cursus te kunnen inzien: 6 maanden
Alle trainingen zijn in het Nederlands

Promotievideo: https://youtu.be/rcIV73AykiM

Waarom?

• Leer hoe je goed met hoog sensitiviteit
  • Doe je examen? Goed voor op je CV
  • Cursus is in het Nederlands
  • Online cursus dus studietijd zelf in te delen
  • Duidelijke begeleiding
  • De docent (Stephan Rooijackers) is erkend door de overheid met een Centraal Register Kort Beroepsonderwijs inschrijving
  • Stichting Gezondheid is een non-profit organisatie die mensen helpt gezonder te leven

Welkom bij de training “omgaan met hoogsensitiviteit!”. In deze training wordt de hoogsensitieve persoon aangesproken. De video is natuurlijk ook geschikt voor mensen die met hoogsensitieve volwassenen of kinderen te maken hebben en voor iedereen die geïnteresseerd is in hoogsensitiviteit. Na het zien van deze cursus zul je meer kennis hebben over wat hoogsensitiviteit is, een beter inzicht hebben in de mogelijkheden die er zijn om het beste uit je hoogsensitiviteit te halen en hoe je beter om kunt gaan met een hoogsensitief kind of een hoogsensitieve volwassene.

Ik wil je graag vertellen hoe om te gaan met deze videotraining. Je gaat informatie krijgen en instructies voor oefeningen. En wat ik je eigenlijk wil laten beloven is: volg de instructies op. Want deze oefeningen kunnen een kans zijn om een nieuwe manier te ontdekken waarop jij om kan gaan met hoogsensitiviteit. Maar dan moet je jezelf ook die kans geven om dat te ontdekken.

Het kan zomaar zijn dat je weerstand voelt bij sommige oefeningen. Dan wil ik je toch vragen om op dat moment de instructies op te volgen, waarna je aan het einde kunt oordelen of het iets voor jou was of niet. De oefeningen worden op verschillende manieren aangeboden. Wat voor de één juist werkt, werkt voor de ander misschien wat minder.

Zo introduceer ik ook een oefening met de ogen gesloten. Het is een manier om wat makkelijker bij je eigen gedachten en bij je eigen gevoelens te zijn. Misschien heb je het nooit gedaan en vind je meteen dat het niet voor jou werkt, maar je kunt het wellicht proberen. Aan het einde concludeer je gewoon wat voor jou heeft gewerkt.

Af en toe vraag ik je even om de pauze-knop in te drukken. Ik geef dan een oefening waarbij je een aantal minuten voor jezelf kunt nemen. Tijdens de videotraining zal ik dat ook aangeven: ‘dit is de oefening, druk nu de pauzeknop in’. Zodat jij dan de oefening kunt doen.

Bij deze training hoort een werkboek. De oefeningen in het werkboek sluiten aan bij de informatie in de training. Af en toe zal ik verwijzen naar een hoofdstuk in het werkboek, waar je de aansluitende oefening kunt vinden.

Waarom deze cursus HSP

• Prachtige en duidelijke video’s
  • Geen dure coaching kosten van pedagogen
  • Gemaakt door ervaren coaches. Hun kennis zit in de video’s
  • Het is voor het gezin belangrijk deze video te bekijken
  • Het is volledig onafhankelijk van enig productverkoop
  • Veel praktijktips
  • Het is uitgebracht door experts in de gezondheidsbranche
  • Velen gingen u voor, en met succes!
  • U steunt Stichting Gezondheid

Inhoudsopgave video’s (ruim 1 uur)

1. Wat is hoogsensitiviteit
  2. Veel voorkomende misvattingen