Roggebrood met kip en avocado

Ingredienten (voor 4 stuks)

1 grote avocado, zonder pit en schil

sap van 1 citroen

4 sneetjes roggebrood

150 g tauge (of andere peulkiemen)

300 g gare fijngesneden kip

2 sjalotjes, fijn gesnipperd

1 el pijnboompitten

1 tl fijngesneden verse munt

2 el maynaise

 

Bereiding

Snijd de avocado in reepjes en besprenkel deze met citroensap.

Voor de kipsalade: meng de kip, de sjalotjes, de pijnboompitten, munt en mayonaise in een kom.

Verdeel de tauge over de roggebroodjes en schep de kipsalade daar bovenop. Leg vervolgens circa 3 stukjes avocado er bovenop en garneer met takjes munt.

 

Eet smakelijk!

 

Bron: R&R Publishing Pty. Ltd (2007), Gezond en Slank (W. Vrielink Trans.), Lisse: Rebo Productions

Author: Stefan Rooyackers

Dit bericht is geplaatst in blog, Recepten. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *