Salade met Tandoori Kip

Ingrediënten
1 groene paprika
1 ui (rood of wit)
½ courgette
200 gram kipfilet
2 eetlepels olie
½ eetlepel tandoorikruiden
Citroensap
50 gram gemengde sla
4 eetlepels magere (Griekse) yoghurt

 

Receptinformatie

–         Voor twee personen

–         Bereidingstijd: 15-30 minuten

–         Eenpansgerecht

–         Caloriearm gerecht

 

Voedingswaarde per persoon

Energie – 250 kcal
Eiwit – 25 gram
Koolhydraten – 7 gram
Vet – 10 gram
Verzadigd vet – 2 gram
Vezels – 3 gram

 

Bereidingswijze
1. Was de groenten
2. Snijd de paprika en courgette in blokjes en de ui in snippers
3. Snijd de kipfilet in dunne plakken.
4. Verhit 1 eetlepel olie in een pan en bak hierin de kip met tandoorikruiden in 5 minuten gaar
5. Haal de kip uit de pan en laat hem afkolen
6. Verwarm 1 eetlepel olie in de pan en roerbak hierin de groenten gaar (enkele
minuten).
7. Meng wat citroensap door de groenten en laat het afkoelen.
8. Meng de yoghurt door de kip, daarna op smaak brengen met een klein beetje zout.
9. Meng de groenten met de sla en schep de kip er boven op.

 

Eet smakelijk!

 

(Bron: www.voedingscentrum.nl)

Author: Stefan Rooyackers

Related Post

Dit bericht is geplaatst in Algemeen, blog, Recepten met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *