Thaise rundvleessalade

Ingredienten

500 g lendestuk

1 kleine krop sla

100 g taugé

1 rode paprika, in dunne reepjes

1 komkommer, in plakjes gesneden

1 el meervoudig onverzadigde olie (maïsolie, sojaolie, notenolie)

4 gesnipperde lente-uitjes

2 el limoensap

1 geperst knoflookteentje

2 tl. Thaise vissaus (Nam Pla)

1 rode peper, fijngehakt

verse takjes koriander, als garnering

 

Bereiding (90 minuten)

Verwijder, indien nodig, de vetrandjes van het vlees.  Bak het daarna bruin in een hapjespan. Daarna mag het vlees buiten de pan circa 30 minuten afkoelen. Als het afgekoeld is kun je het op een bord in dunne plakjes snijden.

Voor de dressing mens je de olie, uien, limoensap, knoflook, vissaus en rode peper in een kom of in een lege pot met een schroefdeksel. Shake het mengsel goed door elkaar en schenk het over het vlees. Dek het vlees af en laat het 1 uur intrekken. Leg daarna sla, taugé, paprika en komkommer op een groot plat bord of een schaal. Het vlees kan er dan bovenop worden geschept en de salade kan worden gegarneerd met koriander.

 

Eet smakelijk!

 

Bron: R&R Publishing Pty. Ltd (2007), Gezond en Slank (W. Vrielink Trans.), Lisse: Rebo Productions

Author: Stefan Rooyackers

Dit bericht is geplaatst in Algemeen, blog. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *