Een lauwwarme salade met een sausje van blauwe bessen en sambal

Een lauwwarme salade met een sausje van blauwe bessen en sambal

Ingrediënten

200 gram kipfilet
50 gram gemengde slasoorten

Voor de blauwe bessensaus:
100 ml blauwe bessensiroop
50 ml blauwe bessenlikeur
200 gram verse blauwe bessen
mespuntje sambal
vers gemalen peper uit de molen
beetje verse bieslook

Bereidingswijze

In een koekenpan kipfilet net gaar bakken en ontbijtspek uitbakken.

Als de kipfilet een beetje is afgekoeld, in dunne plakjes snijden en met het spek en de gewassen sla op 4 borden verdelen.

Direct daarna de blauwe bessensaus maken: de blauwe bessensiroop in een koekenpan een beetje inkoken, afblussen met de blauwe bessenlikeur, een mespuntje sambal toevoegen en een beetje peper uit de molen. Op het laatst de verse blauwe bessen mee verwarmen.

De saus over de klaarstaande borden verdelen en bestrooien met een beetje gehakte bieslook.

Author: Stefan Rooyackers

Dit bericht is geplaatst in blog, Recepten. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *