Watermeloensalade met gepofte rijst

Ingrediënten Recept
Voor 4 personen

Voedingswaarde : 155 kcal p.p.

50 g suiker

25 g gepofte rijst (rice krispies)

1/4 watermeloen (ca. 750 g)

1 grote kiwi

100 g blauwe druiven

3 el cream sherry

1 el citroensap

Instructies Recept
In pan met dikke bodem suiker laten smelten en verhitten tot

karamelkleur ontstaat. Gepofte rijst erdoor scheppen. Op bord scheppen.

Laten afkoelen.

Meloen in 4 parten snijden. Met puntig mesje pitjes verwijderen. Vruchtvlees van schil los snijden. Met meloenbolletjeslepel bolletjes uit vruchtvlees scheppen. (Schil bewaren.) Kiwi schillen en in plakjes snijden. Plakjes halveren.

Druiven afspoelen en van trosje

halen. Halveren en pitjes verwijderen. In kom doen: meloen, kiwi,

druiven, sherry en citroensap. Voorzichtig door elkaar scheppen. Ongeveer 2 uur afgedekt in koelkast zetten.

Meloenschillen op 4 bordjes zetten. Fruitsalade erop scheppen. Gepofte

rijst (aan elkaar geplakte rijst kunt u heel gemakkelijk weer losbreken)

erover strooien.

Author: Stefan Rooyackers

Dit bericht is geplaatst in Algemeen, blog, Recepten, Voeding nieuws. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *