10 Simpele manieren om af te vallen

/, blog/10 Simpele manieren om af te vallen

Soms moet je wel toegeven aan je verlangens net zoals aan een bezoekje aan de supermarkt, een kleine prestatie om te vieren of een avondje uit dat betaald wordt door een vriend. Voordat je het weet hebben deze “zeldzame gevallen” zich samen met de calorieën opgestapeld en vraag je je uiteindelijk af waarom je nieuwe spijkerbroek zo strak zit.

Om je te helpen met je uiteindelijke voornemen die extra pondjes kwijt te raken volgen hieronder tien adviezen.

Blijf in beweging. Neem de trap in plaats van de lift. Stevig wandelen is een andere effectieve lichaamsoefening die je te allen tijde kunt doen. Maak ‘s morgensvroeg een ommetje door je buurt. Beter nog: laat de auto zoveel mogelijk staan wanneer je ook naar de plaats van bestemming kunt lopen.

Maak het interessant. Sport geregeld maar las ten minste eenmaal per week een pauze in om je lichaam de kans te geven tot rust te komen. Maak de conditietraining interessanter en leuker door de radio aan te zetten en op de maat van de muziek te bewegen.

Stel het controleren van je gewicht uit. Controleer niet elke dag je gewicht. Je valt niet ogenblikkelijk af en dan kun je ontmoedigd raken wanneer je elke keer nadat je gesport hebt hetzelfde gewicht ziet staan. Het is beter om bijvoorbeeld om de andere week op de weegschaal te gaan staan.

Houd je aan het schema. Sla het sporten niet over anders vind je weldra allerlei andere excuses om het niet te doen. Bepaal een tijd waarop je dagelijks zonder afleiding kunt sporten en houd je daar nauwgezet aan.

Begin goed. Begin nooit aan een inspannende oefening zonder een warming-up tenzij je kramp wilt krijgen. Beëindig je oefeningen ook altijd met een coolingdown door te gaan liggen en je spieren gedurende enkele minuten te ontspannen.

Eet wat je wilt. Ja, je leest het goed; je kunt je altijd te goed doen aan je favoriete voedsel. We weten allemaal hoe moeilijk het is om de eetlust te onderdrukken, vooral wanneer er van alle kanten verleidingen zijn. Máár…je kunt slechts om de twee weken profiteren van dit advies en niet elke dag.

Afvallen betekent niet dat je honger moet lijden. Jezelf voedsel ontzeggen zal alleen maar leiden tot een voedingstekort. Wanneer je maag rammelt, eet dan! Maar denk eraan dat je niet alles kunt eten wat je wilt. Zorg dat je gezond voedsel in huis hebt dat je kunt pakken wanneer je honger hebt. Dat voedsel moet rijk zijn aan vezels en water, zoals groene groenten, wortelen en fruit, zodat je geen calorieën toevoegt. Maak een groentesalade maar laat de vette dressing weg.

Neem de tijd. Concentreer je gedurende de hoofdmaaltijden op je eten en eet langzaam om van de smaak te genieten. Het is ook fijn om samen met iemand te eten zodat je de mogelijkheid om de ene na de andere volle lepel naar binnen te stouwen kunt vermijden.

Sla snacks over. Vermijd voedsel dat te veel suiker, vet en zout bevat, zoals snacks, geconserveerd voedsel en sodawater.

Ga vroeg slapen. Beperk overbodige rituelen gedurende de nacht zoals televisie kijken of computerspelletjes spelen. Je bespaart dan niet alleen op het elektriciteitsverbruik maar je wordt ook gespaard voor de verleiding om de keuken in te glippen voor een middernachtelijke snack.

 

 

2013-11-18T13:29:30+01:00

Over de auteur:

Geef een reactie