10 tips om je innerlijke kracht te verbeteren

/, Persoonlijke ontwikkeling, Stress/10 tips om je innerlijke kracht te verbeteren

1. Ken je sterke punten, zo weet je waar je in uitblinkt en bij welke situaties je alles onder controle hebt.

2. Ken je minder sterke punten, zowel op fysiek, mentaal als emotioneel gebied. Zo leer je situaties herkennen waar je meer aandacht aan moet besteden en leer je met behulp van anderen om je vaardigheden te verbeteren.

3. Door je drijfveren te kennen verbetert je concentratie, lever je meer inspanning en je beste werkprestatie af.

4. Ken de consequenties bij het niet of te laat ondernemen van actie. Het zal je een impuls geven om onmiddellijk op te treden.

5. Weet wat overgaan tot actie tot gevolg kan hebben en welke voordelen het kan bieden.

6. Voel je geen slachtoffer van bepaalde omstandigheden. Neem je verantwoordelijkheid, stel doelen die binnen je eigen invloed liggen en durf onder ogen te zien dat het leven niet persé altijd makkelijk of eerlijk is. Op het moment dat je verantwoordelijkheid neemt voor wat jij voelt, sta je in je kracht en is verandering mogelijk.

7. Wees niet bang voor verandering. Verwelkom positieve veranderingen en wees flexibel, begrijp dat verandering nu eenmaal onvermijdelijk is. Zie mogelijkheden in plaats van onmogelijkheden en pas je aan. Kijk naar de best-case-scenario’s in plaats van naar de worst-case-scenario’s.

8. Blijft niet hangen in het verleden. Durf je verleden onder ogen te zien en richt je vooral op wat je ervan geleerd hebt. Erken je talenten en kwaliteiten de je ontwikkeld hebt dankzij je verleden en heb vertrouwen in de toekomst.

9. Misgun anderen hun succes niet. Vier en waardeer het succes van anderen en weet dat dit succes alleen maar komt door hard te werken en toewijding. Wees zelf ook bereid om op dezelfde manier toe werken naar je eigen succes.

10. Verwacht niet onmiddellijk resultaat. Natuurlijk wil iedereen onmiddellijke behoeftebevrediging en als dat niet snel komt, haken veel mensen al gauw af. Heb geduld en geef je inspanningen de tijd om te groeien en tot bloei te komen. Planten groeien nu eenmaal niet door aan blaadjes te trekken, maar door de wortels water te geven. De natuur haast zich niet en toch wordt alles volbracht.

Auteur: Isabelle De Meyer

 

Bekijk deze cursus op:

 

Tips over innerlijke rust

Tips over innerlijke rust

2018-07-11T16:48:17+01:00

Over de auteur:

Geef een reactie