10 tips van de diëtiste – editie 2

/, Algemeen, blog, Dieet/10 tips van de diëtiste – editie 2

 Een terugkerende rubriek: één maal per week zullen er 10 tips worden gegeven door de gecertificeerde diëtiste; Margot Kruisjens.
Deze week editie 2!

Ben je op zoek naar producten welke je ondersteunen bij het afvallen? op http://www.winkel.slimafvallen.nl/ vindt je producten als;
* Maaltijden
* Soepen
* Tussendoortjes
* Dranken

De 10 tips van deze week:
1.
Voor nachtelijke ijskastkrakers: zet een glas karnemelk op je nachtkastje en leg wat fruit klaar. Ook is het aanbrengen van een alarmbel aan het koelkastlampje een ludieke manier om van je uitstapje af te komen omdat je nu je medebewoners wekt als de koelkast open gaat en dat vindt men vaak niet prettig.

2. Ben je rechtshandig? Eet dan eens met links (of omgekeerd) het gaat misschien wat langzamer, maar je bent bewuster aan het eten!

3. Koop, draag en gebruik sportieve kleding. Het zit prettig en je kunt er makkelijker mee bewegen. Schaf deze kleding niet op de groei maar op de krimp aan!

4. Je lichaam draait op voedsel, ben je te zwaar dan moet je gaan lopen. Laat de auto of fiets eens staan en wandel eens naar een vriend(in). Loop elke dag een blokje om of verken de omgeving van je woonplaats. Begin met kleine stukjes en maak hiervan steeds langere tochtjes.

5. De woorden light, of calorie-arm zeggen op zich weinig over de inhoud en voedingswaarde van een product. Iets kan vetarm heten en kan vol zitten met suiker of lege calorieën.

6. Neem bij je melkman of in de supermarkt altijd magere melkproducten in plaats van volle. Chocolademelk is een afrader maar karnemelk mag.

7. Neem je kinderen niet mee wanneer je gaat winkelen, maar breng ze even bij de buren. Kinderen zullen, wanneer ze in een supermarkt zijn, je hoofd gek zeuren om allerhande snoep en zoetigheid. Houd je aan het lijstje dat je tevoren hebt gemaakt.

8. Als je dan toch persé eens wil zondigen, zorg er dan voor dat er een gezinslid of vriend(in) bij is. Probeer dus niet stiekem te snoepen.

9. Sla nooit een maaltijd over. Het is onrealistisch te denken dat je er komt met een hongergevoel. Eet alles wat binnen de grenzen van je dieet is toegestaan. Heb je problemen met je dieet, vraag dan of je diëtist(e) je een paar recepten kan geven of je op een andere manier kan helpen.

10. In plaats van binnen te blijven in het lunchuur en (het verkeerde) te eten, ga je naar buiten (als het weer dit toelaat) en wandel wat. Neem even de tijd om van je werk te vluchten en te ontspannen.

2013-11-18T13:26:12+01:00

Over de auteur:

Geef een reactie