10 tips van de diëtiste

/, blog, Dieet/10 tips van de diëtiste

Een nieuwe rubriek: één maal per week zullen er 10 tips gegeven worden door de gecertificeerde diëtiste; Margot Kruisjens.

Ben je op zoek naar producten welke je ondersteunen bij het afvallen? op http://www.winkel.slimafvallen.nl/ vind je producten als;
– Maaltijden

– Tussendoortjes

– Compelete pakketen

– & Voedingssupplementen

De 10 tips van deze week:

1. Ontbijt. Wereldwijd hebben mensen die ontbijten een beter gewichtsbehoud in vergelijking met mensen die het ontbijt overslaan.

2. Sla geen maaltijden over: het zorgt voor enorme eetlust schommelingen. Het helpt je niet om gewicht te verliezen. Het zorgt er juist voor dat je verbranding lager wordt en dan ben je nog verder van je doel af.

3. Eet genoeg calorieën. Low-calorie diëten werken aan het begin wel, maar ze zorgen er heel snel voor dat je metabolisme verlaagd wordt naar een punt waarop je geen gewicht meer verliest. Krijg genoeg energie binnen als brandstof voor je training zodat je harder, intensiever kunt trainen en zo je metabolisme stimuleert, meer spieren kweekt en zo vet verbrandt.

4. Doe aan krachttraining: Spieren zijn de vetverbrandings-machine van je lichaam. Hoe meer je er hebt en hoe meer je er aan werkt, hoe meer calorieën je verbrandt de gehele dag.

5. Eet fruit en groenten: de vezels en voedingsstoffen zorgen ervoor dat je verzadigd blijft.

6. Let op de portiegrootte: zonder dit te doen kun je ongemerkt honderden calorieën op een dag meer binnen krijgen dan je denkt.

7. Beperk alcohol: het vermindert je gewichtsverlies en zit boordevol suikers.

8. Eet meer eiwitten: Het helpt je eetlust te remmen, meer calorieën te verbranden en zorgt voor zoveel mogelijk spierbehoud terwijl je vet verliest.

9. Eet de meeste koolhydraten voor een uur of 18.00: Het meeste insuline komt aan het begin van de dag vrij, en de afscheidingen nemen af naarmate de dag vordert. Je kunt nog steeds wel wat koolhydraten eten, maar zorg ervoor dat je de meeste eerder op de dag eet.

10. Eet na het trainen: Je moet je brandstof bijtanken en herstellen zodat je de rest van de dag voldoende energie hebt. Neem wat eiwitten en snelle koolhydraten direct na je training.

2013-11-18T13:26:14+01:00

Over de auteur:

Geef een reactie