100 gezondheidstips: 11/20

/, Algemeen, blog, Dieet, Tipvandedag, Voeding nieuws/100 gezondheidstips: 11/20
  1. Het eten van een banaan als ontbijt is een effectieve manier af te vallen en is bekend onder de naam: Het Wonderbaarlijke Bananen Dieet.  Het houdt in: eet banaan als ontbijt, drink voldoende water, niet meer eten na 8 uur ’s  avonds en voor middernacht naar bed. Dit dieet is voornamelijk gebaseerd op het feit dat het het lichaamsmetabolisme stimuleert.
  2. Betrek hoogwaardige vezelproducten in je dieet. Ze zijn zeer gezond en terug te vinden in fruit, peulvruchten, noten, granen en groente. Vezels hebben een positieve werking op je energie, je weerstand en verminderen de kans op hart en vaatziekten.
  3. Koolhydraten maken je niet zwaarder, en het is dus niet aan te raden inname ervan te verminderen, omdat het een belangrijke energiebron is en weinig vet bevat. Als je dan toch wilt afvallen, eet dan wat minder van de extra gerechten, sauzen en dergelijke , die je naast je koolhydraatrijke voeding nuttigt.
  4. Als je jezelf wilt verwennen , doe dat dan met yoghurt en fruit. Zuivelproducten zoals yoghurt zijn rijk aan calcium, hetgeen goed voor je botten is, en vitamine A, en dat is weer goed voor je huid. Vetvrije yoghurt bevat ook goede bacteriën, ook wel probiotica genoemd, en die hebben weer een positieve werking op je spijsvertering.
  5. Drink sinaasappelsap of eet tenminste een sinaasappel per dag. Citrusvruchten bevatten een hoge dosis aan vitamine C en versterken ons immuunsysteem en onze weerstand, helpen bij het sneller genezen van infecties. Ook heeft het een taak bij de opname van ijzer en voorkomt zo bloedarmoede. Andere bronnen van vitamine C zijn bessen, tomaten, kiwi en groenbladerige groenten
  6. Gestoomde oesters zijn ook goed voor je gezondheid, want ze bevatten zink. Zink is nodig voor de productie van cellen en weefselreparatie en het helpt ook bij een normale functie van het immuunsysteem en het reproductiesysteem. Zink is ook terug te vinden in rund- en varkensvlees.
  7. Voor gezonde ogen zijn de vitamines A, C en E, alsmede Beta-caroteen en luteïne belangrijk Het zijn allemaal anti-oxydanten die de kans op oogproblemen verminderen, vooral die verband houden met het ouder worden. Groenten met groene bladeren vormen een belangrijke bron.
  8. Eet niet als je geen honger hebt. Juist dat is een belangrijke manier om aan te komen. Zodra je hongergevoel ervaart, drink water, want het komt voor dat dorst zich vaak voordoet als honger. Als je daarna nog steeds een hongergevoel hebt, eet dan, maar nooit overdadig. Hou het bescheiden. Eet langzaam en geniet van hetgeen op je bord ligt zonder er verder nog iets aan toe te voegen
  9. Vakanties en feestjes zijn een gevaarlijke bron om te veel te eten. Ondanks dat het soms aantrekkelijk kan zijn je tegoed te doen aan allerlei hapjes, zelfs al bij de voorbereiding ervan, probeer jezelf te beheersen. Overdaad schaadt, zeker bij eten.
  10. Ben je bewust van wat je drinkt. Frisdranken, koffie, energiedrankjes en alcohol bevatten veel calorieën en heeft een negatief effect op vetten. Als je dan toch dorst hebt, probeer dat dan te lessen met een glas water, of verdund vers fruitsap
2014-01-22T15:12:49+01:00

Over de auteur:

Geef een reactie