100 Gezondheidstips 31 / 40: Allergieën

/, blog, Dieet, Huisdieren, Tipvandedag, Voeding nieuws/100 Gezondheidstips 31 / 40: Allergieën
  1. Hou je voeding bij met behulp van een dagboek en doe hetzelfde met al je activiteiten. Noteer wanneer er allergieën op beginnen te spelen, hetgeen mogelijk de verbinding oplevert tussen allergie en voedsel, of andere invloeden als geuren, zeep, cosmetica, kleren of dieren.
  2. Aarzel niet in een restaurant te vragen naar ingrediënten van de gerechten die je nuttigt; of op een feestje of als je bij anderen eet.  Het is van belang bij allergieën, waarbij je altijd moet zorgen dat je de juiste medicijnen bij je hebt.
  3. Draag een allergie armband met de kenmerken van je allergie. Dit kan anderen informeren hoe je te helpen als je een aanval hebt. Zorg ervoor dat familie en vrienden weten van je allergie.
  4. Zoek hulp als je allergische reacties vertoont bij specialisten , die een juiste diagnose kunnen stellen en je kunnen voorzien van de juiste medicijnen.
  5. Er zijn een groot aantal algemeen bekende allergieën en het kan nooit kwaad de symptomen daarvan te vergelijken met degene die jij zelf ondervindt. Probeer deze dan ook te vermijden
  6. Zodra je merkt dat je allergisch voor een soort voeding bent, moet je meteen je gewoonten aanpassen. Met het weg houden van die bepaalde voedingsstof moet je echter wel op zoek naar een vervanger om een uitgebalanceerd voedingspatroon te behouden.
  7. Het zal moeilijker voor je zijn als je allergisch bent voor iets dat je lekker vindt, maar in dat geval zul je je toch ook geestelijk moeten instellen, dat je verder zult moeten zonder dat soort voedsel. Niet gemakkelijk, wel noodzakelijk.
  8. Mocht je bijvoorbeeld allergisch zijn voor een specifiek soort noot, is het verstandig ook andere soorten te laten voor wat ze zijn. Bepaalde stoffen van je allergische noot kunnen juist de aanleiding zijn voor je allergie en ook terug te vinden zijn in andere soorten. Mocht je erachter komen welke stof precies je allergie veroorzaakt, wordt het ook makkelijker uit te vinden wat je dan allemaal nog meer moet vermijden
  9. Stress en andere soorten spanningen kunnen ook een allergische reactie veroorzaken. Probeer er achter te komen wanneer dat gebeurt en deze spanningen dan tegen te gaan met ontspanning, meditatie, reflectie en andere methoden ermee om te gaan. Melk voor het slapen gaan kan helpen bij een goede nachtrust, en kan zo stressverminderend weken.
  10. Blijf altijd alert, want allergische reacties kunnen ten alle tijde optreden, probeer zelfs vooruit te kijken naar mogelijke oorzaken. Zorg ervoor dat je voorbereid bent, vooral als je niet thuis bent. Het kan een hoop paniek vermijden en jezelf en je omgeving veilig houden.
2014-02-09T13:21:45+01:00

Over de auteur:

Geef een reactie