Cijfer


 

Door: Youri Buis

In ‘Nieuw licht op vitamine D en chronische ziekten’ van auteur en apotheker dr. Gert E. Schuitemaker wordt uitgebreid ingegaan op alle aspecten van vitamine D, waaronder de relatie met onder meer osteoporose, kanker en hart- en vaatziekten; op de juiste dagdosis om het risico op deze aandoeningen te verkleinen en op de vermeende ‘toxiciteit’ van vitamine D. Ook wordt ingegaan op de manier waarop de farmaceutische industrie de aandacht probeert af te leiden van vitamine D, omdat het nu eenmaal aantrekkelijker is om moderne ziekten te behandelen met medicijnen dan ze te voorkomen met voedingsstoffen.

Dit is een mooi boek om inzicht te krijgen in de werking van vitamine D en waarbij deze stof een rol kan spelen. De auteur toont uit wetenschappelijke onderzoeken de uitkomsten omtrent vitamine D, bij tekort en bij gebruik van supplementen. Daarnaast schrijft Schuitemaker heel levendig en rechtstreeks uit- en naar de praktijk, dus je hoeft geen wetenschapper of medicus te zijn om de inhoud van het boek te begrijpen.

In dit boek sluit Schuitemaker zich volledig aan bij de nieuwe aanbeveling van een groep internationale experts met grote reputatie op het gebied van vitamine D. Zijn advies gaat aanmerkelijk verder dan het jongste advies van de Gezondheidsraad, dat dateert van september 2008. Dit is een echte aanrader; het is alleen al goed om te lezen hoe het ‘grote’ geld een rol speelt met onze gezondheid.

Wil je meer weten over gezondheid? Bezoek dan onze gezondheidsacademie 

2015-03-18T15:26:15+01:00

Over de auteur:

Geef een reactie