4 kruiden voor een betere vetverbranding

/, blog/4 kruiden voor een betere vetverbranding

Kruiden en specerijen geven niet alleen een lekkere smaak aan je maaltijd. Veel kruiden helpen je ook om vet te verliezen. Dit zijn vier kruiden voor een betere vetverbranding:

1. Kurkuma
Kurkuma of geelwortel verhoogt je lichaamstemperatuur en helpt je zo om meer vet te verbranden. Dat blijkt uit een onderzoek bij mensen met ernstig overgewicht. Nadat zij dertig dagen lang een middel met curcumine (het werkzame bestanddeel van kurkuma) hadden ingenomen, hadden zij minder lichaamsvet dan mensen die hetzelfde middel zónder curcumine hadden geslikt.
Dat je met kurkuma vet verliest, kan ook te maken hebben met het feit dat dit kruid het vetgehalte in de vetcellen verlaagt. En kurkuma doet nog meer voor vetverlies. Zo zorgt het kruid ervoor dat je meer calorie-verbrandende vetcellen krijgt.
Bovendien draagt kurkuma bij aan een gezonde lever door deze te helpen ontgiften en te beschermen tegen beschadiging door onder andere vrije radicalen. Een gezonde lever is essentieel voor een goede vetverbranding.

2. Komijn
Komijn is ook heel effectief als het om vet verbranden gaat. Met een theelepel komijn kun je zelfs drie keer sneller vet verbranden. Dat blijkt uit een onderzoek waarin vrouwen met overgewicht drie maanden lang twee keer per dag 3 gram komijn innamen. Na deze periode was hun vetmassa duidelijk afgenomen. Het kruid zou dan zelfs even effectief zijn als een afslankpil.
Voeg je vaker komijn toe aan je maaltijden, dan profiteer jij eveneens van dit effect. Het schijnt trouwens dat je komijn het beste kunt drinken voor een betere vetverbranding. Hiervoor zou je de zaadjes een nacht in een glas water moeten laten staan en het drankje dan opdrinken. Doordat de zaadjes opzwellen, dragen ze bij aan een vol gevoel en een vermindering van eetlust.

3. Cayennepeper
Cayennepeper verhoogt net als kurkuma je lichaamstemperatuur, zodat je meer calorieën en dus ook meer vet verbrandt. Cayennepeper is zelfs zo effectief, dat mensen die bij hun ontbijt naast kokosolie ook cayennepeper innamen, maar liefst 51 procent meer calorieën verbrandden.
Door cayennepeper aan je maaltijd toe te voegen, kun je volgens deskundigen maar liefst 100 calorieën per maaltijd verbranden. Ook zou cayennepeper de vorming van vetcellen helpen voorkomen. Alle reden dus om je maaltijd flink pittig te maken!

4. Gember
Gember voegt warmte toe aan je lijf, zodat je net als bij kurkuma en cayennepeper meer vet verbrandt. Daarnaast helpt het kruid om je bloedsuikerspiegel stabiel te houden, wat vetopslag voorkomt.
Ook helpt gember mee om je cortisol in balans te houden en overeten te voorkomen. Je voelt je namelijk eerder vol als je gember eet. Doordat het kruid je cortisolniveau in evenwicht brengt, lukt het weer om vet te verbanden. Een hoog cortisolniveau bemoeilijkt de vetverbranding namelijk.
Voeg verse gember toe aan je maaltijden en aan salades en smoothies. Dan werk je aan een gezond gewicht en geef je je vetverbranding een boost.

Ik hoop dat dit artikel je helpt om je vetverbranding een boost te geven met gezonde kruiden. Ken jij nog meer kruiden die de vetverbranding stimuleren? Zet ze dan hieronder neer in de reacties!

Bronnen

  • https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26592847
  • https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25456022
  • https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25766448
  • https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23179202
  • https://nyaspubs.onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/nyas.13375
  • https://www.floraa.nl/10x-dieet-recepten/
2018-07-02T12:30:41+01:00

Over de auteur:

Annemiek houdt van gezond én lekker eten. Zelf eet ze het liefst zoveel mogelijk vers en biologisch. Als health blogger voor Floraa.nl kan ze haar passie voor schrijven en gezond eten inzetten om mensen te informeren over natuurlijke voeding en afvallen.

Geef een reactie