5 basis tips om af te vallen

/, blog/5 basis tips om af te vallen

Om op een natuurlijke en effectieve manier af te vallen dien je op de hoogte te zijn van een bepaalde basiskennis. Wanneer je hiervan op de hoogte bent is de kans van slagen vele malen groter. De sleutel tot success Is het verhogen van uw energiegebruik, elke dag. Dit kan door meer te bewegen maar ook door de juiste voeding te eten of uw spieren te versterken.

 1. 1. 1 – 1.5 uur per dag beweging

Wanneer je momenteel weinig beweegt, is het van belang op (geleidelijk) meer te gaan bewegen. Het beste is als u ongeveer 1,5 uur per dag beweegt. Dit hoeft vanzelfsprekend niet achter elkaar, maar kan opgedeeld worden in verschillende blokken. Wanneer je wilt afvallen heb je een extra energieverbruik van 500 calorieen per dag nodig!

 1. 2. Versterk je spieren
  Spieren zijn de verbrandingsmotor van het lichaam. Zij zorgen ervoor dat calorieeen daadwerkelijk verbrandt worden. Spieren zijn weliswaar zwaarder dan vet, toch zijn zij compacter waardoor sterkere spieren ook een positief effect hebben op het uiterlijk.
 2. Eet voldoende
  Zorg dat je genoeg voedingstoffen binnen krijgt. Door een diet te volgen met weinig calorieen dealt de stofwisseling en treedt het gevreesde jojo-effect op.
  Dit komt omdat we bij deze ingrijpende dieëten onze spieren gebruiken als energiebron. Wanneer we dit doen kunnen de spieren niet meer gebruikt worden om energie te verbranden. Eet tenminste 1200 tot 1500 calorieën per dag. Wanneer je echt actief bent en veel beweegt is 1500 calorieën nog te weinig.
 3. Weinig suiker
  Suiker en enkelvoudige koolhydraten geven ons niet alleen teveel energie, ook ons insulinegehalte gaat er dusdanig mee schommelen dat het een negatieve reactive kan geven op de vetstofwisseling. Minimaliseer daarom het gebruik van Frisdranken, suiker, snoep en koek.
 4. Groenten, fruit en water
  Wanneer je wilt afvallen is het van belang om veel water tot je te nemen.Je lichaam heeft meer water nodig dan normaal voor transport van voedingstoffen en vetten. Ook groenten en fruit zijn prima oplossingen wanneer je trek hebt. Wanneer je dit binnen krijgt zul je de juiste voedingsstoffen binnen krijgen, waardoor je sneller af zult vallen.

Wanneer je al deze tips volgt zul je merken dat je kilo’s kwijt raakt en beter in je vel gaat zitten.

Net als bij veel dingen,is overgewicht in veel gevallen een gevolg van een leefstijl. Wanneer je  gezond leeft, de juiste voeding tot je neemt en voldoende beweegt zal de kans op overgewicht klein zijn.

2013-11-18T13:36:48+01:00

Over de auteur:

Geef een reactie