5 tips om de goedkoopste zorgverzekering te vinden

/, blog/5 tips om de goedkoopste zorgverzekering te vinden

Het duurt natuurlijk nog even tot het einde van het jaar. Toch is het handig om nu alvast even na te denken over je nieuwe zorgverzekering. De zorgverzekering is namelijk een hoge kostenpost. En met wat slimme tips kun je daar namelijk vele honderden euro’s op besparen. Wel zo handig in deze wat onzekere tijden natuurlijk. Helaas zie je vaak door de bomen het bos niet met alle verschillende regels en vergoedingen tussen de zorgverzekeraars. Hoe kun je nu de beste en goedkoopste zorgverzekering uitkiezen in jouw situatie? We geven je een aantal praktische tips waarmee je flink wat geld kunt besparen.

 

Verwacht je hoge medische kosten?

Natuurlijk kun je niet alles voorspellen. Een goede basisverzekering is dus altijd belangrijk. Maar misschien verwacht je volgend jaar hoge kosten. Zoals bijvoorbeeld het laten verwijderen van de verstandskiezen bij één van je kinderen of een beugel. Of heb je zelf een aantal kronen nodig. Wanneer je hoge medische kosten verwacht, dan is het vaak handig om je verzekering daar op af te stemmen. De ene zorgverzekering vergoedt namelijk de gehele beugel en de andere niet. Zo kun je zelf flink wat geld besparen op deze extra uitgaven. Op www.zorgkiezer.nl kun je alle zorgverzekeringen vergelijken.

 

Afstemmen op je huidige medische kosten

Misschien heb je elk jaar ongeveer dezelfde medicatie en zorg nodig. Bijvoorbeeld wanneer je diabetes hebt of incontinent bent. In dit soort situaties weet je vrij precies welke medicatie of zorgmiddelen je nodig hebt. De vergoedingen per verzekeraar lopen vaak enorm uiteen. Daarom kan het handig zijn om de verzekeringen even te vergelijken. Zo kun je de verzekering uitkiezen met de beste vergoeding. Let wel even op het eigen risico, want het is natuurlijk goed mogelijk dat je dit wel eerst zelf moet betalen.

 

Reken uit of het werkelijk iets oplevert

Sommige mensen sluiten een dure tandartsverzekering af omdat ze hoge kosten verwachten. Vaak keert zo’n verzekering echter maar een bepaald percentage uit. Ook zijn er allerlei behandelingen die niet of maar deels vergoed worden. En soms kan het dan zo zijn dat het goedkoper is om het gewoon zelf te betalen.

Reken daarom altijd alles van tevoren even uit. Zo weet je zeker of het je ook echt wat oplevert. En voor mondzorg kun je ook prima terecht in het buitenland. Daar liggen de kosten vele malen lager en de zorg is vaak net zo goed als in Nederland.

Bedenk ook of je het hele gezin bij dezelfde verzekeraar wilt verzekeren. Bij hoge kosten kan het namelijk handige zijn om de gezinsleden apart bij andere verzekeraars te verzekeren.

 

Vraag een second opinion aan

Moet je een dure ingreep bij de tandarts ondergaan? Vraag dan zeker een second opinion. Vemeld bij de andere tandarts niet wat de vorige tandarts je heeft aanbevolen. Zo weet je zeker dat je een onafhankelijk advies krijgt. Vaak blijkt dat aanbevolen behandelingen niet nodig zijn.

In Duitsland is een onderzoek gedaan waarbij iemand met een gezond gebit naar 100 tandartsen ging. Rond de 90 tandartsen adviseerden daarbij behandelingen die niet echt noodzakelijk waren. Wees hier dus alert op.

2020-06-15T12:41:09+01:00

Over de auteur:

Geef een reactie