5 voedingsmiddelen die helpen om beter te slapen

/, blog/5 voedingsmiddelen die helpen om beter te slapen

Een goede nachtrust is essentieel voor je gezondheid. Naast het verminderen van stress, heeft voeding ook een rol bij de kwaliteit van je slaap.

In dit artikel lichten wij 5 soorten voeding uit waardoor je beter en dieper slaapt.

Bananen

Bananen bevatten magnesium en kalium, die je spieren helpen ontspannen. Met ontspannen spieren lukt het beter om in slaap te vallen. Wil je beter slapen, eet dan wat vaker een banaan als toetje. De voedingsstoffen in de gele vrucht zouden wel eens de oplossing kunnen zijn voor slaapproblemen.

Kalkoen

Kalkoen bevat tryptofaan, een stofje dat nodig is om het slaaphormoon melatonine aan te maken. Als je serieuze slaapproblemen hebt, is het eten van kalkoen alleen waarschijnlijk niet genoeg. Het geeft je echter wel een zetje in de goede richting.

Zure kersen

In zure kersen ofwel morellen zitten stoffen die een positieve invloed hebben op je slaapduur en de effectiviteit van je slaap. Dat blijkt uit verschillende onderzoeken, zoals een klein onderzoek onder mensen van 50 jaar en ouder die last hadden van slaapproblemen.

Zij dronken twee weken lang 240 milliliter kersensap in de ochtend en één tot twee uur voor het slapengaan. Mensen in de controlegroep namen een drankje dat op kersensap leek.

Uit het onderzoek blijkt dat de mensen die echt kersensap drinken, per nacht gemiddeld 84 minuten meer slapen en uitgerust wakker worden. Fris en wakker je bed uit stappen is overigens niet het enige voordeel van een goede nachtrust. Slaap je gemiddeld zeven tot acht uur per nacht, dan heeft dat namelijk ook een positief effect op je gewicht. Je lichaam maakt dan immers vet verbrandende hormonen aan.

Zoete aardappels

De complexe koolhydraten en kalium in zoete aardappels bevorderen een goede nachtrust. Zet deze groente dus op je menu als je beter wilt slapen. Van zoete aardappels kun je bijvoorbeeld soep of friet maken. Ook lekker is een ovenschotel van zoete aardappels met wortels, spruitjes en pastinaak.

Kruidenthee

Kruidenthee bevat geen theïne en voorkomt dat je ’s avonds te wakker bent om in slaap te vallen. Kruidenthee met kamille en valeriaan heeft bovendien een rustgevend effect en dat is fijn als je moeilijk in slaap kunt komen. Er zijn onderzoeken waaruit blijkt dat valeriaan kan helpen om sneller in slaap te vallen, dieper te slapen en ’s nachts minder vaak wakker te worden.

Wat doe jij om ’s nachts goed te slapen? Vertel het hieronder in de reacties!

Bronnen:

2017-12-01T11:57:10+01:00

Over de auteur:

Annemiek houdt van gezond én lekker eten. Zelf eet ze het liefst zoveel mogelijk vers en biologisch. Als health blogger voor Floraa.nl kan ze haar passie voor schrijven en gezond eten inzetten om mensen te informeren over natuurlijke voeding en afvallen.

Geef een reactie