5 x eiwit- en vetrijke voeding om af te vallen

//5 x eiwit- en vetrijke voeding om af te vallen

Als je wilt afvallen, kies dan voor koolhydraatarm eten in combinatie met meer vetten en eiwitten. Deze voedingsmiddelen helpen je vet te verbranden en je spieren op te bouwen, waardoor je nóg meer vet verbrandt. Zelfs als je niet sport. Zet deze voedingsmiddelen dus vanaf nu op je boodschappenlijstje:

1.      Volle kwark

Kwark is een heerlijk ontbijt en een eiwit- en vetrijke snack voor tussen de middag. Een portie levert bijna 12 gram eiwit en bijna 14 gram vet. Jij haalt gemakkelijk de lunch of het avondeten zonder naar ongezonde snacks te grijpen!

Kwark is lekker met vers fruit. Fruit is bovendien vezelrijk en stimuleert daardoor je stofwisseling. Kruisbessen, pruimen en bessen combineren goed met kwark en helpen je nog afvallen ook. Ze bevatten namelijk pectinevezels, die je honger stillen.

Andere zuivelproducten die veel eiwit bevatten, zijn kaas en skyr. Kun je niet tegen zuivel, dan zijn noten en zaden een goed alternatief.

2.      Amandelen

Van alle noten bevatten amandelen de beste combinatie van vetten en eiwitten om af te vallen. Per 100 gram krijg je maar liefst 19,5 gram eiwit en 52 gram vet binnen. Daardoor vullen ze langdurig, waardoor je minder snel trek hebt in ongezonde snacks. Amandelen zijn dus een prima tussendoortje als je honger hebt.

Omdat amandelen wel behoorlijk wat calorieën bevatten, kun je het beste niet meer dan een handje per dag eten als je wilt afvallen. Meer heb je waarschijnlijk ook niet nodig, want na een paar amandelen zit je al vol.

3.      Wilde zalm

Je weet vast dat wilde zalm gezonde omega 3-vetzuren bevat. Wist je ook dat je met een portie van zo’n 140 gram maar liefst 28 gram eiwit en 22 gram vet binnenkrijgt? Zet deze gezonde vis dus op je menu als je wilt afvallen.

Ook met makreel, sardines, inktvis en tong verhoog je trouwens je eiwit- en vetinname, zodat je sneller afvalt.

4.      Eieren

We weten inmiddels dat eieren niet zo slecht zijn voor je cholesterol als lang werd gedacht. Eieren zijn juist ontzettend gezond, vooral als je wilt afvallen! Eén gekookt ei bevat namelijk bijna 8 gram eiwit en bijna 7 gram vet. Dat geeft je lange tijd een vol gevoel, zodat je minder eet.

Eieren kun je op verschillende manieren klaarmaken en je kunt er eindeloos mee variëren. Naast hardgekookte eieren, omelet en roerei kun je ook frittata en quiche maken van eieren. En door een omelet met groenten te maken, krijg je ook nog eens gezonde vezels binnen. Ook aan roerei kun je groenten toevoegen. Wat dacht je bijvoorbeeld van roerei met avocado?

5.      Avocado

Avocado is ook een prima optie als je wilt afvallen. Eet je een hele avocado, dan krijg je ruim 5 gram eiwit en 36 gram vet binnen. Dat zijn niet zomaar vetten: avocado’s bevatten bijzondere omega 9-vetzuren. Deze vetzuren kunnen overgewicht helpen voorkomen.

Ik hoop dat dit artikel je helpt om af te vallen met eiwit- en vetrijke voeding. Ken je nog meer voeding die in dit rijtje thuishoort? Deel deze hieronder in de reacties!

Bronnen

  • https://www.voedingswaardetabel.nl/voedingswaarde/voedingsmiddel/?id=1309, geraadpleegd op 6-7-2018
  • https://www.voedingswaardetabel.nl/voedingswaarde/voedingsmiddel/?id=912, geraadpleegd op 6-7-2018
  • https://www.voedingswaardetabel.nl/voedingswaarde/voedingsmiddel/?id=268, geraadpleegd op 6-7-2018
  • https://www.voedingswaardetabel.nl/voedingswaarde/voedingsmiddel/?id=612, geraadpleegd op 6-7-2018
  • https://www.voedingswaardetabel.nl/voedingswaarde/voedingsmiddel/?id=1135, geraadpleegd op 6-7-2018

Nutrition Journal, 2013; 12-1.

https://www.floraa.nl/koolhydraatarm-dieet/

 

2018-08-20T12:26:12+01:00

Over de auteur:

Geef een reactie