
Creëer een gezonde bedrijfscultuur door in dialoog te gaan met uw werknemers over ongezond gedrag!
-
Maakt ongezond gedrag bespreekbaar;
-
Triggert deelnemers om ervaringen te delen en de dialoog aan te gaan;
-
Kennis en inspiratie opdoen staan centraal;
-
Onder leiding van onafhankelijke & ervaren gespreksleider;
Veel organisaties vinden het lastig om ongezond (eet)gedrag en de mogelijke gevolgen bespreekbaar te maken met het personeel. De drempel kan zó hoog liggen dat bedrijven dit niet aan durven. Met alle risico’s van dien. Het kan daarom een goed idee zijn om dit gevoelige onderwerp dit uit te besteden aan een onafhankelijke externe partij die hier ervaring mee heeft.
De dialoog over normen, waarden en overtuigingen onder de werknemers creëert onderling vertrouwen en ruimte voor reflectie. Deze workshop legt de emoties over het onderwerp eten en leefstijl op tafel en maakt werknemers mede-verantwoordelijk over wat wel en niet wenselijk is.
Maak ongezond (eet)gedrag en de mogelijke gevolgen bespreekbaar binnen het bedrijf. In de workshop aanspreken op ongezond gedrag gaat onze ervaren discussieleider in gesprek met werknemers. Zij triggert de deelnemers om met elkaar de dialoog aan te gaan. Ervaringen delen en kennis en inspiratie opdoen staan centraal in deze workshop.
Deze workshop is niet alleen geschikt voor afdelingen & teams maar ook voor leidinggevenden. Zij krijgen hiermee de tools in handen om zelf het gesprek aan te gaan met hun ondergeschikten.
Een open communicatie over ongezond gedrag op het werk roept allerlei vragen op over kernwaarden, communicatie, leiderschap en bedrijfscultuur.
Hoe spreek je als leidinggevende of collega iemand aan die (herhaald) ongezond gedrag toont? Mag je je als werkgever wel bemoeien met het gewicht en de leefstijl van je medewerkers? Wat als je collega / medewerker zichzelf en anderen in gevaar brengt met zijn/haar gedrag? Hoe spreek je leidinggevenden en belanghebbenden aan die het verkeerde voorbeeld geven? Hoe voorkom je pesten op het werk (vanwege ongezonde leefstijl, eetgewoonten of overgewicht). En hoe bevorder je een open en veilige bedrijfscultuur waarin medewerkers hun wensen en belemmeringen durven te uiten, en elkaar te ondersteunen?
De volgende onderwerpen komen aan bod:
- Wat is voor onze organisatie gewenst & acceptabel gedrag, en wat is ongewenst & onacceptabel gedrag? Bijvoorbeeld: kapsalon op het werk bestellen, overmatige consumptie van energy drinks, werknemers met overgewicht pesten.
- Hoe bepaal je (als groep) wat de randvoorwaarden zijn waarop je iemand mag aanspreken?
- In welke situatie spreek je iemand aan op dit gedag?
- Hoe spreek je een individu aan op bepaald ongezond en/of onveilig) gedrag?
- Hoe spreek je een groep aan op bepaald ongewenst gedrag?