Abrupt stoppen met eten

/, Algemeen, blog, Dieet/Abrupt stoppen met eten

Crashdieet

Healthy_Foods_Nutrition_021

Veel mensen zijn op zoek naar hoe ze zo makkelijk mogelijk vet kunnen verbranden, zodat ze het lichaam krijgen waarvan ze altijd hebben  gedroomd. Mensen die  een poging doen om af te vallen zijn vaak overladen met termen als caloriearm, vetarme  producten etc… Sommige mensen ontwikkelen hierdoor een beeld  dat men beter kan abrupt kan stoppen met eten, zodat hun lichaam de vetreserves gaat verbranden. Deze methode wordt ook wel het crash dieet genoemd.

Crashen van je lichaam

De gevolgen van dit dieet, zijn een tekort aan vezels, calorieën en andere gezonde voedingstoffen. Dit leidt op den duur naar een verlaagde spijsvertering en stofwisseling, spierafbraak en minder energie. Dit is vaak wel bekend. Wat mensen vaak niet weten is dat ze met dit dieet het lichaam activeren om in een overlevingsstand te werken. Dit betekent dat er juist hormonen worden aangemaakt die vet gaan opslaan en hormonen worden afgebroken die vet afbreken. In deze stand probeert het lichaam dus zoveel mogelijk vet op te slaan en vast te houden. Hierdoor komen mensen in het jojo-effect.

Vicieuze cirkel

Deze cirkel kan een doodsdoener zijn voor mensen die proberen af te vallen. Ze eten minder, maar komen weer kilo’s aan, eten daardoor weer minder en komen vervolgens weer aan. Dit is niet alleen ongezond voor het lichaam, maar leidt ook vaak tot een daling in motivatie waardoor mensen uiteindelijk maar erbij neer leggen dat ze niet kunnen afvallen.

Meer weten?

Een paar kleine tips voordat je afvalt:

Meet je vetpercentage , streef naar minder lichaamsvet i.p.v. minder calorieën en maak nieuwe gewoontes aan i.p.v. tijdelijk te gaan diëten

Meer achtergrond infoamatie kan je vinden in het gratis e-book over

8. Crashdieet

‘ vetverbranding’  dat wordt aangeboden door Stichting Gezondheid op de website www.stichtinggezondheid.nl/gratis-e-books/

Of bestel de gehele dvd die je helpt bij gezond afvallen.

 

 

 

2014-02-27T09:51:34+01:00

Over de auteur:

Geef een reactie