Afvallen door voldoende te slapen

/, Algemeen, blog, Kinderen, News, Tipvandedag, Voeding nieuws/Afvallen door voldoende te slapen

Voldoende slapen helpt bij het afvallen. Wanneer u onvoldoende slaapt, zult u meer kilo’s aankomen dan wanneer u voldoende slaapt. Dit komt omdat onvoldoende slapen een slecht effect heeft op een aantal belangrijke hormonen in uw lichaam. Deze hormonen, Ghreline en Leptine hebben rechtreeks met uw eetlust te maken. Ghreline is een hormoon dat uw eetlust opwekt en Leptine is een hormoon dat uw eetlust vermindert nadat u hebt gegeten.

Onvoldoende slapen beïnvloed deze hormonen, met als gevolg dat deze hormonen in de war raken en niet evenwichtig functioneren. Uit een onderzoek van de universiteiten van Stanford en Wisconsin kregen mensen die onvoldoende slapen veel meer Ghreline in hun bloed dan normaal. Ook kregen deze mensen veel minder Leptine in hun bloed dan normaal. Dit heeft als gevolg dat het balans zoek is geraakt en Ghreline, het hormoon dat eetlust oproept oververtegenwoordigd in het bloed te vinden is.

Het gevolg hiervan is dat u dus meer zult willen eten dan normaal. Het is daarom sterk aangeraden om voldoende te slapen wanneer u wilt afvallen. Slapen heeft nog veel meer effect op afvallen dan alleen dit. Wanneer u goed slaapt heeft u ook meer zin om te bewegen. Goed slapen heeft dus een groot effect op uw gewicht. Slaapt u slecht, dan eet u meer en beweegt u minder. Slaapt u goed, eet u minder en beweegt u meer.

 

Bron: http://www.supersnel-afvallen.nl/artikel/afvallen-voldoende-slapen/

2013-11-18T13:29:10+01:00

Over de auteur:

Geef een reactie