Afvallen en vakantie

/, blog/Afvallen en vakantie

Het is zover. De  zomervakantie is voor enkele van ons al begonnen! De auto’s, caravans en vouwwagens worden gereed gemaakt voor een bestemming in binnen- of buitenland. Even een paar weken geen school, werk en sport.

Op vakantie heb je vaak een ander ritme dan thuis. Je staat wat later op, je ontbijt meer (heerlijke broodjes van de bakker op de camping of van het ontbijtbuffet in het hotel). De BBQ wordt vaker aangestoken. Je eet misschien wat vaker buiten de deur. Lekker luieren in de zon. Je bent mogelijk minder actief dan thuis. Een ijsje bij het zwembad. Een borreltje op zijn tijd. Hoe ga je hiermee om nu je net wat kilo’s kwijt bent geraakt?

Bepaal voor jezelf, voor je met vakantie gaat, of je rekening wilt houden met wat je eet. Laat je de teugels vieren of houdt je er (een beetje) rekening mee. Je kunt met jezelf afspreken dat je op je  huidige gewicht blijft. Of je vindt het niet erg dat je wat aankomt.

Kook je zelf tijdens de vakantie? Dan heb je zelf in de hand wat erop tafel komt. Zit je in een hotel of bed & breakfast, dan kun je het gevoel hebben te moeten eten wat de pot schaft. Informeer toch eens naar de mogelijkheden. Vertel dat je rekening wilt houden met je voeding. Als je om gezondheidsredenen (geen zout) of uit overtuiging (vegetarisch) bepaalde dingen niet eet,  geef je dit ook aan. Dus wat houdt je tegen om in plaats van patat eens wat anders erbij te vragen (gepofte-, gekookte aardappel, zilvervliesrijst etc.). Je zult zien dat er best het een en ander  mogelijk is. Nee heb je en ja kun je krijgen.

De zomervakantie is natuurlijk voornamelijk bedoeld om te ontspannen. Als dat betekent dat je lekker gaat luieren in het zonnetje. Dan is dat goed. Ga je genieten van de delicatessen aldaar? Ook prima. Als je maar terug kunt kijken op een heerlijke tijd. Eenmaal thuis pak je de draad weer op.

Veel plezier met alles wat je gaat doen deze zomer!

Met vriendelijke groet,

Evenwichtig, de weg naar een gezond gewicht

Anniek van Baal (gewichtsconsulente)

 

2015-04-20T15:29:05+01:00

Over de auteur:

Geef een reactie