Afvallen in de zomer

/, Alle merken, blog/Afvallen in de zomer

Wist je dat de zomer de perfecte periode is om af te vallen? Afvallen in de zomer gaat bij veel mensen een stuk makkelijker dan afvallen in de winter. Dit komt omdat de zon ons vitamine D geeft, waar we ons fijn door voelen. De zon schijnt? Mooi! Tijd om af te vallen!

Geen dikke wintertruien meer om de vetrolletjes te verbergen, het wordt weer tijd om wat aan het gewicht te doen.
De zomer komt er weer aan. Veel mensen willen de kilootjes van afgelopen winter kwijt. Belangrijk is dat je stofwisseling weer even wordt wakker geschud!
Groene thee
Het is al langere tijd bekend dat Groene thee goed voor je stofwisseling is en helpt bij het afvallen.
Appels en Peren
Dit fruit bevat een vezel genaamd Pectine. Het moet het hongergevoel onderdrukken en het vermindert de opname van vet.
Cayennepeper
In combinatie met kip of kalkoen, krijgt de stofwisseling urenlang een oppepper.
Kaneel
Volgens een aantal studies moet kaneel een goede invloed hebben op het verbranden van suikers. Strooi ’s ochtends wat kaneel over bijvoorbeeld wat fruit of yoghurt.

Essentiële vetzuren
Dit zijn vetzuren die het lichaam niet zelf kan aanmaken uit andere vetzuren, terwijl het lichaam ze wel nodig heeft om normaal te kunnen functioneren. Volgens verschillende onderzoeken zijn deze een must voor mensen die willen afvallen, ze helpen met het opruimen van opgeslagen vet in het lichaam. Essentiële vetzuren zitten bijvoorbeeld in vette vis en pompoenpitten.

Zwarte peper, gember en Spaanse pepers
Gekruid voedsel is niet alleen lekker, het bevordert ook de stofwisseling. Zwarte pepers, gember en Spaanse pepers verhoogt bij iedereen het lichaamstemperatuur en helpt je om je vet sneller te verbranden.

Drink meer water
Water drinken is ook goed voor je stofwisseling. Een gehydrateerd lichaam is belangrijk om afvalstoffen uit het lichaam te kunnen kwijtraken. Eenvoudige manier om te checken of je genoeg water drinkt, is aan je urinekleur. Als deze kleurloos tot lichtgeel is, dan ben je op de goede weg. Is je urine donkerder, drink dan meer water. IJswater drinken helpt je om meer calorieën te verbranden, dit komt omdat je lichaam zich dan weer moet opwarmen.

Bewegen
Je hoeft hiervoor echt niet naar een sportschool. Loop elke dag een half uur, stevig doorlopen verhoogt de stofwisseling!

2013-11-18T13:27:31+01:00

Over de auteur:

Geef een reactie