Afvallen met een spelcomputer

/, blog, Sport/Afvallen met een spelcomputer

Nintendo Wii

De Nintendo Wii is een ideaal middel om plezier en onbewust bezig te zijn met afslanken. Met de Nintento Wii kun je tot wel 1830 calorieën verbranden per week.
In vergelijking tot andere spelcomputers als de Playstation 2, Playstation 3 en de Xbox 360 is de Nintendo Wii vele malen geschikter om mee af te slanken.

Sportgames

Er zijn verschillende spellen op de markt waarmee je af kunt vallen. Eén van de bekendste is Wii Fit (of Wii Fit Plus). Hier zit een Balance Board bij, die je bewegingen volledig registreert. Op de Wii Fit kun je allerlei oefeningen doen: spieroefeningen, yogaoefeningen, cardio-oefeningen en minigames. Een ander geliefd spel is Just Dance. Hier zijn meerdere delen van verschenen. Je moet de dans nadoen die je op je scherm ziet. Vaak zijn de dansjes erg leuk om te doen en sta je te swingen op bekende hits. Je hebt dan helemaal niet door hoeveel je eigenlijk beweegt.

Nintendo Wii afslanken

Door een uur per dag op de Nintendo Wii te spelen kun je tot 1200 calorieën verbranden. Je kunt dus zeker afvallen met de laatste console van Nintendo. Bij een onderzoek onder personen van 13-15 jaar steeg de gemiddelde hartslag van 85 slagen naar 130 slagen per minuut, op een normale console.

Je haalt het meeste resultaat uit Wii Fit als je het kunt aanwennen als gewoonte. Ga bijvoorbeeld iedere dag na het avondeten een halfuurtje Wii Fitten. Of doe het iedere ochtend na je ontbijt en voordat je de deur uit moet zodat je fit en fris op pad gaat.

Resultaat afvallen met Nintendo Wii

Afvallen met de Wii is absoluut mogelijk, maar verwacht niet dat het erg gemakkelijk zal zijn. Uiteindelijk ben jij degene die het zware werk zal moeten doen. Daarnaast helpt het om op je voeding te letten, net als bij alle andere sporten. Hierdoor krijg je sneller resultaat. Gebruik Wii Fit niet als vervanging van je normale sport maar als aanvulling daarop. Gebruik Wii Fit liever als vervanging van lui op de bank of achter de computer hangen.

Hoewel Wii Fit zo is ontworpen dat het veel verschillende spiergroepen en bewegingsvormen aanspreekt is het geen vervanger van echt uit je dak gaan. Echt sporten is dynamischer, krachtiger en toch een stuk effectiever en gezonder. Wii Fit is een leuke toevoeging waarmee je in je huiskamer gezond kunt bewegen en het is dus vooral leuk om thuis actiever te worden.

2013-11-18T15:31:59+01:00

Over de auteur:

Geef een reactie