Afvallen? Tips voor slanke tussendoortjes

/, blog, Dieet, Voeding nieuws/Afvallen? Tips voor slanke tussendoortjes

Vind jij het ook zo moeilijk om allemaal lekkere, ongezonde dingen te laten staan, zoals koek, snoep, chocolade, chips en nootjes? Je bent niet de enige! Heel veel mensen hebben hier moeite mee. Maar gelukkig kun je er iets aan doen.

Als jij moeite hebt met het laten staan van zoete producten, dan kan het heel goed zijn dat je een suikerverslaving hebt. Let op! Het gaat hier om een verslaving aan echte suiker, niet om de suikers uit bijvoorbeeld fruit, ontbijtkoek of krentenkoekjes.

Suikerverslaafd

Suiker went je lichaam heel gemakkelijk aan. Het zorgt er namelijk voor dat je bloedsuikerspiegel heel snel stijgt (maar ook weer heel snel daalt), waardoor je lichaam vrij snel weer om meer zoetigheid vraagt. Als je hier telkens weer aan toegeeft, blijf je in die cirkel ronddraaien en bovendien word je er dik van.

Van je verslaving moet je echt afkicken. Dit moet radicaal, dus even helemaal geen producten met suiker meer. Je zult merken dat je hier na een week al veel minder behoefte aan hebt. En na een tijd zal je lichaam helemaal niet meer om zoetigheid vragen.

Hartig favoriet?

Maar wat nu als je maar niet van hartige snacks kunt afblijven? Hier speelt suiker geen rol, maar vooral de gewoonte. Voor veel mensen is het een gewoonte om ‘s avonds bij de televisie frisdrank en chips te nemen.

Of bijvoorbeeld aan het einde van de middag als je trek hebt even een stukje kaas. Je lichaam vraagt dan niet per se om hartige snacks, maar gewoon om iets te eten. Je hebt je lichaam namelijk aangewend dat het rond die tijd iets te eten krijgt.

Wat kun je dan doen? Heel simpel, iets gezonds nemen. Bijvoorbeeld fruit of een bakje magere zuivel. Vlak voor het avondeten is rauwkost erg goed, dat vult goed en je hebt alvast een deel van je groente binnen. In het begin zal het wennen zijn, maar je zult merken dat je je er veel beter bij voelt. En je merkt dit natuurlijk ook op de weegschaal.

 

Bron: gezondheidsnet

2013-11-18T15:24:40+01:00

Over de auteur:

Geef een reactie