Afvallers krijgen vaak geen steun van hun omgeving

/, blog, Dieet/Afvallers krijgen vaak geen steun van hun omgeving

Mensen die willen afvallen krijgen vaak geen steun vanuit hun omgeving. Ze vertellen aan hun vrienden en familie dat ze willen afvallen in de hoop dat deze zullen meewerken met hun dieetplannen. In het begin zijn de meeste nog heel welwillend en zullen ze je zeker helpen. Echter na een tijdje, als je de eerste kilo’s kwijt bent geraakt, kan dit omslaan. Jij veranderd namelijk doordat je afvalt, in hun ogen tenminste. Je vrienden of vriendinnen kunnen jou niet meer als vergelijkingsmateriaal gebruiken om hun zelfvertrouwen op te krikken. Dit is iets wat zeker onder vrouwen nogal eens gebeurt. Daarnaast toon je dat je motivatie en discipline hebt. Iets waardoor anderen geconfronteerd kunnen worden met hun gebrek daaraan. Dit zijn allemaal niet zo’n leuke dingen voor die mensen zelf en daardoor zullen ze onbewust je dieet misschien gaan tegenwerken. Door bijvoorbeeld erop te gaan hameren dat je niet te mager moet worden. Of dat je jezelf vaker dingen moet gunnen. Of door toch geen rekening meer te houden met je nieuwe eetgewoontes en je te proberen te verleiden met lekker maar slecht eten.

Het is niet de bedoeling dat je je sociale omgeving gaat zien als je vijand. Wees je er echter van bewust dat het soms moeilijk kan zijn voor vrienden en familie dat je aan het veranderen bent. En dat ze daardoor stiekem niet echt steun verlenen. Blijf bij jezelf en je doelen. Uiteindelijk zal iedereen je nieuwe ik accepteren en respect hebben voor je doorzettingsvermogen. Je kunt dan ook een voorbeeld zijn voor je omgeving en hen ook aansporen om hun doelen te bereiken.

Bron:  www.hln.be (2011, 28 november) Deze mensen saboteren je dieet [Web Log post] gelezen op http://www.hln.be/hln/nl/39/Lekker-Eten/article/detail/1369617/2011/12/28/Deze-mensen-saboteren-jouw-dieet.dhtml

2013-11-18T13:29:26+01:00

Over de auteur:

Geef een reactie