BEAUTY TIPS DIE WERKEN

BEAUTY TIPS DIE WERKEN

Het zijn vaak tips met natuurlijke middeltjes. Ze zijn goedkoop en makkelijk toe te passen, maar helpen ze nu niet of wel? Over beauty tips die wel of toch geen beautytips blijken te zijn.

WEL

Komkommer helpt tegen gezwollen oogleden

Ja. Komkommer bevat vochtafdrijvende eigenschappen en gaat ontsteking tegen. De zwelling van oogleden neemt af en het werkt het verzachtend op bijvoorbeeld een zonverbrande huid.

Baden in (karne)melk maakt de huid zacht

Ja. Het melkzuur maakt de huid zacht en de melkvetten werken ontvettend. Het werkt het beste als je twee liter (karne)melk aan het badwater toevoegt.

 

Bakpoeder maakt de tanden wit

Ja. Bakpoeder lost de plak of tandaanslag op. Maar wees voorzichtig want met deze behandeling verdwijnt ook telkens een laagje tandglazuur, de laag glazuur wordt poreuzer en de aanslag zal snel weer terugkomen.

beauty tips

Van citroensap krijg je zachte ellebogen

Ja. Daar zit wel wat in. Laat na het uitpersen van de citroen, je ellebogen 10 minuten in de citroenhelften rusten, daarna afwassen en afdrogen.

 

Honing helpt tegen schrale lippen

Ja. Honing bevat onder andere vitamines, mineralen, eiwitten en stoffen die het vocht vasthouden die die de bovenste huidlaag kunnen herstellen. Verder werkt honing ontstekingsremmend. Een honing-lippenmasker is daarom een goed idee.

 

Zeezout is heilzaam voor de huid

Ja. Vooral de mineralen in zout uit de Dode zee verbeteren de vochtopname van de bovenste huidlaag. Vooral de magnesium laat de huid ontspannen. Voor thuisgebruik voeg je 500 gram zeezout aan het badwater van 37 graden toe.

Voorzichtig als je zwanger bent of bij bloeddrukproblemen.

NIET

Over beauty tips die toch geen beautytips blijken te zijn

Een ei als haarkuur

Nee. Dat zal niet helpen. De lechitine in de eierdooier beschermt dan wel tegen uitdrogen, maar stolt bij lichaamstemperatuur. En dan, bij het uitspoelen met warm water zal het ei hard worden en zal moeilijk uit het haar verdwijnen.

 

Citroensap en zon maakt je haarkleur blonder

Nee. Zuurstof in combinatie met UV-straling zorgen ervoor dat het haar enigszins oplicht. Fruitzuur uit citroensap sluit de haarschubben. De haren gaan er wel van glanzen en lijken daardoor lichter.

 

Door krachtig borstelen gaat je haar glanzen

Nee. De 100 borstelslagen van oma kun je beter laten zitten. Het maakt de haarschubben kapot en het haar wordt poreus en gaat splijten. Bovendien wordt de hoofdhuid erdoor gestimuleerd om meer vet te produceren. ‘s Ochtends en ‘s avonds een keer doorborstelen is voldoende.

 

Gezichtsgymnastiek werkt als een facelift

Nee. Door overdreven gezichtsbewegingen zouden rimpels juist eerder kunnen ontstaan. Denk aan rimpels in de bovenlip bij het tuiten van de lippen en de rimpels van neus naar mond bij het wijd open trekken van de mond en rimpels in het voorhoofd door veel fronsen. Als je echt iets tegen het verouderen van de huid wilt doen moet je uit de zon blijven.

 

Tandpasta helpt tegen puistjes

Nee. De menthol in de tandpasta werkt misschien verkoelend, maar de fluor in kan de ontsteking juist laten toenemen.

2015-08-18T11:02:18+01:00

Over de auteur:

Geef een reactie