Belangrijk bij afslanken: een plan maken!

/, Algemeen, blog/Belangrijk bij afslanken: een plan maken!

Veel mensen zijn continue aan het proberen om wat gewicht te verliezen. Zoals iedereen wel ziet bij zichzelf, of de mensen om zich heen: vaak houdt men het niet lang vol. Vaak geven mensen na een tijdje op, ze vallen weer terug in hun oude gewoontes en de kilo’s komen er weer bij.

Belangrijk bij het afslanken is het maken van een plan. Een plan, met duidelijke doelen en afspraken,  wekt de wil om doelen te halen en jezelf aan afspraken te houden.

Om zo een plan te maken is het het beste om naar een voedingsdeskundige of dietiste te
gaan. Voor mensen is dit vaak een drempel, vaak zijn zij bang dat ze hier veel
geld aan kwijt zijn. Een eerste tip is om op scholen na te gaan of er
voedingsdeskundigen in opleiding zijn die klanten zoeken. Misschien krijg je wel gratis een op maat gemaakt voedingsschema én begeleiding! Je kan contact opnemen met scholen of een oproep plaatsen op internet. Ook kan je bij je zorgverzekering informeren of voedingconsulten vergoed worden; bij veel zorgverzekeringen is dit namelijk wél het geval.

Als je geen zin hebt om hier tijd aan te besteden, en je wilt direct aan de gang, is het een tip eens een kijkje te nemen op de website www.vetvrij.com. Op deze website kan je online én gratis je eigen dieetschema ontwerpen. Ook zijn er andere handige
dingen zoals: een forum (om ervaringen te delen), je kan gratis het ‘vetvrij-dieet’ downloaden, een overzicht met bestaande diëten en handige boeken/links & recepten.

 

(Bron: www.attitude.excite.nl)

2013-11-18T13:30:51+01:00

Over de auteur:

Geef een reactie