Bewegen positieve invloed op werk

/, blog, Sport/Bewegen positieve invloed op werk

Effecten
Uit onderzoek blijkt dat sporten op verschillende manieren een zeer positief effect heeft op je werk. Zestig procent van de mensen die werk zoeken geven aan tijdens het sporten aan het werk te denken en zo op nieuwe ideeën te komen. Mensen die sporten zijn daarnaast meer tevreden over hun werk dan mensen die niet sporten.


Werkgever

Weinig werkgevers stimuleren hun werknemers om te gaan sporten. Toch geeft 83 van de ondervraagden aan dat ze het zouden appreciëren als de werkgever het sporten zou stimuleren. Daarnaast denkt iets meer dan de helft van deze mensen dat het tevens de productiviteit zou verhogen. Goede ideeën voor een werkgever zijn het aanbieden van een bedrijfsfiets (bv. In plaats van kilometervergoeding) of het aanbieden van goedkope sportabonnementen.


Geld

Een ander opmerkelijk feit is dat sportende werknemers bedrijven ontzettend veel geld kunnen besparen. De bedrijven kunnen 380 tot 930 miljoen euro per jaar verdienen als de medewerkers meer gaan bewegen. Als alle werknemers zich aan de algemene norm voor sport en bewegen houden (driemaal in de week twintig
minuten bewegen) kan het bedrijf één miljard euro verdienen. Dit puur en alleen omdat een tekort aan beweging een arbeidsrisico is en het dus ook meer arbeidsverzuim oplevert.

 

(Bron: www.vkbanen.nl)

2013-11-18T13:30:41+01:00

Over de auteur:

Geef een reactie