Ons lichaam produceert voortdurend beschadigde cellen. Niet iedereen krijgt echter kanker. Genetische factoren spelen in ten hoogste 15 procent van de gevallen een rol, het overgrote deel heeft te maken met onze levenswijze. Hoe komt het dat borst-, darm- en prostaatkanker in het Westen veel vaker voorkomen dan in Azië? En dat bij Japanners die zich in het Westen vestigen prostaatkanker op den duur even vaak voorkomt als bij ons? Kennelijk is er iets in de levenswijze van Aziaten dat voorkomt dat microtumoren tot ontwikkeling komen. Volgens voormalig arts David Servan-Schreiber zouden we verschillende bijdragen kunnen leveren aan het voorkomen van kanker.
‘Antikanker’ is een echte eye-opener over hoe je respectvol met je eigen lichaam (en tevens met je eigen leven) om kunt gaan. Het boek is rijkelijk voorzien van persoonlijke verhalen en de schrijfwijze is respectvol naar de mensen voor wie en over wie dit boek verhaalt. Daarnaast is het goed onderbouwd en zeer goed leesbaar, met een vriendelijke stijl. Pluspunten zijn de bijzonderheden die de schrijver meemaakte en de schat aan gegevens die de mogelijkheid bieden om je leven en dus je gezondheid drastisch te veranderen.
Kanker is een diagnose die helaas velen krijgen. In dit geval kreeg een arts deze diagnose, waarop deze arts opeens patiënt werd. Vanuit zijn deskundigheid begon hij een zoektocht naar antwoorden. Dit boek is daar het naslagwerk van. Dit boek is een must, niet alleen voor kankerpatiënten maar voor allen die hun gezondheid willen verbeteren.
Wil je meer weten over gezondheid? Bezoek dan onze gezondheidsacademie
Geef een reactie