Boekreview: ‘Beter met voeding’

/, Boekreviews/Boekreview: ‘Beter met voeding’

★★★★★

Veel gezondheidsproblemen ontstaan door tekorten in ons lichaam, veroorzaakt door industriële beperkingen van moderne voeding. ‘Beter met voeding’ geeft een uniek inzicht in de negatieve effecten van onvolwaardige voeding op onze gezondheid. Voedingskundige en auteur Mia Tjioe-America heeft in haar 50-jarige praktijk voedingsgewoontes zien veranderen en ook de toename vastgesteld van aandoeningen als allergie, ADHD, huid- en darmaandoeningen. Met praktijkgericht onderzoek en langdurige begeleiding van haar patiënten is zij patronen gaan herkennen en heeft zij relaties kunnen leggen tussen moderne eetgewoontes en het ontstaan van veelvoorkomende gezondheidsproblemen.

Het is een mooi en duidelijk geschreven boek met voorbeelden uit de praktijk van Tjioe-America. Ze geeft een duidelijk theoretisch kader van waaruit zij haar voedingsadviezen geeft. Daarnaast leest het boek gemakkelijk weg en geeft het handige handvaten voor in het dagelijks leven. Dankzij de kennis en intuïtie van Tjioe-America met betrekking tot voeding, helpt ze in haar praktijk talloze mensen op een natuurlijke wijze genezen. Hierbij maakt ze gebruik van een simpele, heel heldere kijk op volwaardige voeding. In dit boek komen welvaartziektes aan bod en op welke manier ze deze heeft laten verdwijnen bij haar patiënten. Ook lees je welke producten gezond zijn, onderwerpen als spijsvertering, stofwisseling en voedingspatronen komen ter sprake en er wordt uitgelegd hoe je met de juiste voeding allerlei aandoeningen positief kunt beïnvloeden.

Dit boek is weggelegd voor een brede groep mensen. Van personen die greep willen hebben op hun eigen leven en voedingsgebruik tot mensen die uit interesse meer willen weten over welke voeding het beste is.

Wil je meer weten over gezondheid? Bezoek dan onze gezondheidsacademie 

2015-03-18T15:22:21+01:00

Over de auteur:

Geef een reactie