Boekreview: ‘De depressie op zijn kop’

/, Boekreviews/Boekreview: ‘De depressie op zijn kop’

 ★★★★★

Ruim een miljoen Nederlanders slikt antidepressiva en een veel groter aantal mensen voelt zich geregeld in een ongezonde mate niet tevreden of niet gelukkig. Als je depressief of somber bent, zit je in een vicieuze cirkel; je brein voedt de depressie. Dit boek is erop gericht je te laten zien hoe je brein werkt, hoe stemming ontstaat en hoe je daar zelf meer leiding in kunt nemen.

Dit boek, geschreven door Cathelijne Wildervanck, is helder en duidelijk en er wordt duidelijk uitgelegd hoe ons eigen brein precies werkt. In logische stappen wordt verwoord waar de stof om gaat. Ook als je gewoon in een flinke dip zit, kan dit boek hulp bieden. Naast informatie en kennis reikt dit boek ook gereedschap aan om een nieuwe, verbeterde levensweg in te slaan met een ander perspectief. Je hoeft hiervoor echt niet heel depressief te zijn. De dosis humor die de auteur gebruikt zorgt voor een extra leuke leeservaring. Van een onderwerp dat vrij somber is, weet ze je mee te nemen in een positieve stemming. Dit boek is een totaal andere benadering voor iedereen die zijn of haar eigen stemming eens grondig onder de loep wil nemen.

Cathelijne Wildervanck is schrijver en coach. Ze werkt als zodanig bij trainingsinstituut De Eerste Verdieping en is ook directeur van ADHD-centrum Nederland. Eerder verscheen van haar: ‘ADHD: hoe haal je het uit je hoofd?’ (3e druk).

Wil je meer weten over gezondheid? Bezoek dan onze site https://stichtinggezondheid.nl

 

2019-09-07T16:49:25+01:00

Over de auteur:

Geef een reactie