Boekreview: ‘De kracht van kwetsbaarheid’

/, Boekreviews/Boekreview: ‘De kracht van kwetsbaarheid’

cijfer 3

Door: Youri Buis

In ‘De kracht van kwetsbaarheid’ beschrijft auteur Brené Brown wat het betekend om je kwetsbaar op te stellen in een wereld die gericht is op perfectionisme en het nemen van risico’s zonder dat succes gegarandeerd is. Of het nu om werk, relaties of opvoeding gaat: het is eng en moeilijk om je kwetsbaar op te stellen, maar het is nog veel moeilijker om het niet te doen en jezelf af te blijven vragen: wat als ik het wel had geprobeerd?

De inhoud van dit boek zet je tot nadenken over de omgang met mensen, hoe wij op elkaar neerkijken en hoe de hedendaagse levensstijl zo gestrest is. Het is op onderzoek gebaseerd en biedt perspectief op het omgaan met het ‘niet perfect zijn’ in een maatschappij die dat wel eist. De auteur koppelt de wetenschappelijke inzichten aan praktische tips en ondanks dat ze wetenschapper is, schrijft ze heel toegankelijk zonder dat het een negatieve ‘populaire’ draai krijgt.

Het belangrijkste argument dat je kan koppelen aan het feit dat dit boek zo goed is, is dat je waardering voor jezelf krijgt en dat je beseft dat je ook maar een mens bent die fouten mag maken. De punten ‘inspirerend’, ‘toegankelijk’ en ‘praktisch’ maken dit boek een echte aanrader!

Wil je meer weten over gezondheid? Bezoek dan onze gezondheidsacademie 

 

2015-03-18T15:26:48+01:00

Over de auteur:

Geef een reactie