Boekreview: ‘ De Supplementenwijzer’

/, Boekreviews/Boekreview: ‘ De Supplementenwijzer’
Door: Youri Buis

cijfer 3
‘De supplementenwijzer’ door auteur en tevens orthomoleculair geneeskundige Juglen Zwaan is een overzichtelijke gids voor het gebruik van vitaminen, mineralen, aminozuren, vetten en oliën, superfoods, kruiden en specerijen, antioxidanten, paddenstoelen en andere supplementen. De strenge wetgeving heeft er voor gezorgd dat het niet langer is toegestaan om op de verpakking van een voedingssupplement te vermelden waar het voor dient. Dit verbod zou kunnen leiden tot gevaarlijke situaties die onze beleidsmakers over het hoofd hebben gezien. In deze supplementenwijzer, inclusief een uitgebreide zelfhulpwijzer en een handige supplementenindex, is de kennis van duizenden jaren veiliggesteld en kan ieder persoon tot zijn eigen keuze komen.

Het is een erg interessant en begrijpelijk boek. De supplementen worden goed beschreven en er wordt duidelijk benoemd waar deze een weldaad voor het lichaam kunnen zijn. De mooie afbeeldingen zorgen ervoor dat het een plezier is om het boek door te nemen. De voedingssupplementen staan in alfabetische volgorde beschreven, dus dat maakt het ook overzichtelijk. Het boek is handig voor de amateur als voor de professional en de bijgevoegde zelfhulpwijzer geeft je ook een extra steuntje in de rug.

Nog niet eerder is er zo’n complete encyclopedie verschenen waarin alle veelgebruikte voedingssupplementen zijn opgenomen. Het is een echte aanwinst om te gebruiken en het helpt je goed op weg naar een goede gezondheid.

Wil je meer weten over gezondheid? Bezoek dan onze gezondheidsacademie 

2015-08-25T10:33:52+01:00

Over de auteur:

Geef een reactie