Boekreview: ‘De verslaving voorbij’

/, Boekreviews/Boekreview: ‘De verslaving voorbij’
Door: Youri Buis


In dit boek komen alle eigentijdse vormen van verslaving of cijfer 3dwangmatigheid aan bod. Vormen die behandeld worden zijn: drugs- en medicijnverslaving; alcohol- en rookverslaving; eet- en gokverslaving; seks- en relatieverslaving en diverse dwangmatigheden. Auteur Jan Geurtz verduidelijkt deze vormen en laat vervolgens zien dat er een verbluffend simpele uitweg is om afstand te doen van je verslaving of dwangmatigheid. Deze methode is voor iedereen toepasbaar en helpt mensen daadwerkelijk een einde aan hun verslaving te maken. Verder kunnen familieleden van verslaafden en zijn/haar hulpverlener door dit boek geïnspireerd worden om op een andere manier met de verslaafde om te gaan en nieuwe inzichten op te doen.

Het boek is verhelderend en heeft een prettige schrijfstijl. Het geeft je een goed inzicht in verslavingen in het algemeen, dat er voor zorgt dat je er anders naar gaat kijken en het iets los maakt in je hersenen waar je iets mee kunt. De zaken die behandeld worden zijn zeer herkenbaar. Alle vormen van verslavingen die je kunt bedenken komen aan bod en de schrijver zelf schaamt zich niet voor zijn overwonnen verslavingen. Dit boek leert je anders naar jezelf en je verslaving te kijken en helpt je om een beter mens te worden. Het schrijft precies waar verslaving over gaat.

Een aanrader voor iedereen. Uiteraard het meest voor verslaafden zelf, maar ook voor niet-verslaafden is het een erg interessant boek!

2015-08-25T10:39:46+01:00

Over de auteur:

Geef een reactie