Boekreview: ‘Het vastendieet’

/, blog, Boekreviews, Dieet, dieetprogramma, dieetwijzer/Boekreview: ‘Het vastendieet’

Auteur: Dr. Michael Mosley & Mimi Spencer | ★★★★☆


 

Mosley en Spencer introduceren een nieuwe, revolutionaire manier van diëten, waar iedereen over de hele wereld het over heeft. Het is echt zo simpel als het klinkt: vijf dagen in de week mag je eten volgens je normale eetpatroon en twee dagen moet je ‘vasten’: 500 calorieën per dag voor vrouwen, 600 voor mannen.

Het is een duidelijk boek over hoe je op een hele simpele manier wat kilo’s kwijt kunt raken. Het leest prettig en biedt veel praktische tips. Vanzelfsprekend wordt uitgelegd hoe het 5:2 vasten werkt en wat de effecten zijn op je gewicht en gezondheid. Een groot voordeel is dat je vijf van de zeven dagen ‘gewoon’ mag eten waar je zin in hebt en slechts twee dagen let je op je voeding. Hierdoor hoef je niet op ieder feestje uit te leggen dat je op dieet bent en bovendien zie je duidelijk resultaat. In het begin is het vasten best pittig, maar daarna is het goed te doen. Het aantal kilo’s dat je kwijt kunt raken hangt af van de manier van vasten, maar het is haalbaar om negen kilo in vier weken tijd kwijt te raken.

Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat dit dieet er niet alleen voor zorgt dat de kilo’s ervan afvliegen, maar ook dat het risico op ziektes als diabetes, hartaandoeningen en kanker daalt. Het vastendieet bevat een calorieënteller en recepten om dit simpele geheim gemakkelijk en smakelijk deel uit te laten maken van je dagelijkse bestaan. Nooit eerder was diëten zo laagdrempelig!

Interesse in ‘Het vastendieet’? Klik dan op de omslag van het boek om te bestellen

Wil je meer weten over gezondheid? Bezoek dan onze gezondheidsacademie 

2015-03-18T14:42:59+01:00

Over de auteur:

Geef een reactie