Boekreview: ‘Liefde in plaats van chocola’

//Boekreview: ‘Liefde in plaats van chocola’

Cijfer 2


Koop bij bol.com
Door: Youri Buis

Komt het vaak voor dat je uitgeteld op de bank ligt en sterk de behoefte hebt aan chocola? Of dat je na een zware werkdag eerst een halve zak chips nodig hebt om tot rust te komen? Dit soort snoep- en snaaibuien zijn rampzalig voor je zelfvertrouwen én je gewicht. Wil je hier blijvend vanaf en afstand doen van je dieet? Diëtist en therapeut Fenna Janssen helpt je stap voor stap in dit proces.

Het is een prettig boek met herkenbare voorbeelden voor iedereen die zich bewust of onbewust laat verleiden door eten. Het gaat niet alleen over hoe je kunt afvallen, maar de nadruk ligt vooral op het feit waarom je meer eet dan goed voor je is. De auteur schrijft in een heldere en toegankelijke stijl, wat er voor zorgt dat je het boek snel uit kunt lezen en er eenvoudig mee aan de slag kunt. Door middel van kleine opdrachtjes word je geholpen om over je eigen situatie na te denken en hierdoor krijg je ook inzicht in je eigen handelswijze. Het boek behandeld voorbeelden van klanten en van de auteur en die geven je moed en troost.

Fenna Janssen laat je onderzoeken waar jouw neiging tot emotie-eten vandaan komt. Je leert voelen dat je eigenlijk behoefte hebt aan een luisterend oor, troost of liefde. Een pak koekjes opeten vervult dit verlangen niet. Een absolute aanrader!

Wil je meer weten over gezondheid? Bezoek dan onze gezondheidsacademie 

2015-03-25T10:39:19+01:00

Over de auteur:

Geef een reactie