Boekreview: ‘Liefdesbang’

/, Boekreviews/Boekreview: ‘Liefdesbang’
Door: Youri Buis
 

In ‘Liefdesbang’ legt auteur Hannah Cuppen uit wat verlatingsangst en Cijfer 2bindingsangst is en hoe je ermee om kunt gaan. Het blijkt nog lang niet eenvoudig om een relatie op te starten of te onderhouden en dat is af te lezen uit de statistieken; Nederland telt namelijk zo’n 2,4 miljoen singles. Vervelende ervaringen of verlies kunnen de oorzaak zijn van liefdesbang. Cuppen is zelf ervaringsdeskundige. Ze durfde zich kwetsbaar op te stellen en schreef dit boek vanuit haar jarenlange zelfonderzoek. Buiten inzichten en tips biedt dit boek ook authentieke ervaringen uit de praktijk, door middel van interviews die Cuppen voerde met mensen die ervaring hebben met verlatingsangst en bindingsangst.

‘Liefdesbang’ is een makkelijk leesbaar boek waarin je zelf ervaart wat de auteur schrijft. Het is helder uitgelegd en pakkende voorbeelden geven een uitstekend voorbeeld van dynamiek die er in relaties speelt. Ook als je al veel over het onderwerp weet, is het een interessant boek. De auteur zet alles even helder op een rijtje en ze biedt ook mogelijkheden om anders met de materie om te gaan. Op een uitnodigende manier weet ze erg duidelijk de kenmerken, symptomen en achterliggende gevoelens bij mensen met bindingsangst of verlatingsangst te beschrijven. Zelfs als je helemaal niet te maken hebt met deze diagnosen kan het erg interessant en leerzaam zijn.

Een boek voor angstige mensen die bang zijn om lief te hebben en een vaste relatie aan te gaan. Het laat zien hoe je je hart kunt openen voor jezelf en daarna voor de ander. Zo krijgt de liefde een eerlijke kans.

2015-08-25T10:40:11+01:00

Over de auteur:

Geef een reactie