Boekreview: ‘Vergroot je Zelfvertrouwen’

/, Boekreviews/Boekreview: ‘Vergroot je Zelfvertrouwen’

Dit boek biedt je een goede mogelijkheid om te bouwen aan je zelfvertrouwen. Het boek is wetenschappelijk onderbouwd voor iedereen die onzeker is op het werk, in sociale situaties of in de relatie met zijn of haar partner. Auteur en tevens psycholoog Robert Haringsma combineert theorie met zeer veel oefeningen uit zijn eigen praktijk die hij ook gebruikt bij zijn cliënten.

Het boek ‘Vergroot je zelfvertrouwen’ bevat nuttige informatie die erg bruikbaar is als je behoefte hebt aan meer kennis over zelfvertrouwen. Zo geeft Haringsma duidelijke uitleg over wat zelfvertrouwen inhoudt en geeft antwoorden op vragen als: “waarom zijn mensen die alles perfect doen, toch onzeker?” Verder beschrijft het boek zeer helder hoe zelfvertrouwen is opgebouwd en het geeft nieuwe inzichten. Hoewel de titel en opmaak misschien doet vermoeden dat het een ‘zweverig’ boek is, valt dat reuze mee. Dit boek is een echte aanrader. Zeker voor mensen die aan hun zelfvertrouwen willen werken, maar bijvoorbeeld ook voor managers of hulpverleners die een coachende rol hebben. Een klein minpuntje is dat het boek wat wegheeft van een afstuderend schoolproject. Er wordt veel verwezen naar andere boeken en andere theorieën. Buiten deze wetenschap is het een goed informerend boek dat je helpt om een stuk ontspannener er zelfverzekerder in het leven te staan.

Volgens Robert Haringsma bestaat een hoog zelfvertrouwen uit een combinatie van vaardigheid (prestatie) en een correct gevoel van waardigheid (talenten). Zelf heeft hij, als stotteraar, vertrouwen moeten leren opbouwen om te spreken in het openbaar. Een balans tussen vaardigheid en waardigheid zorgt voor een stabiel zelfvertrouwen.

2019-03-15T17:33:51+01:00

Over de auteur:

Geef een reactie