Boekreview: ‘Voeding volgens de vijf elementen’

/, Boekreviews/Boekreview: ‘Voeding volgens de vijf elementen’

★★★★☆


 

De door Barbara Temelie beschreven voedingsleer volgens de vijf elementen berust op de eeuwenoude schat aan ervaringen van de traditionele Chinese geneeskunde. De principes van deze voedingsleer, die geen strenge verboden kent, worden in China tot op vandaag onveranderd toegepast in de keukens van gezinnen, restaurants en ziekenhuizen. Zij zijn baanbrekend omdat zij de energetische werking van voedingsmiddelen op de voorgrond plaatsen en laten zien hoe wij met behulp van deze voedingsleer onze lichamelijke en geestelijke activiteiten, onze gevoelens en ons gedrag in de samenleving kunnen beïnvloeden.

Het is een fijn boek dat makkelijk te lezen is. Daarnaast is het lekker duidelijk geschreven en gelijk toepasbaar. In dit boek wordt weergegeven welke voeding het best bij jou past. Als je bijvoorbeeld moe wordt van bepaald voedsel, kun je met deze handleiding meer energie overhouden voor andere dingen. Vooral als je wilt weten hoe je evenwichtiger kunt worden door het kiezen van de juiste voedingsmiddelen, is dit boek een aanrader. Ook is het boek uitermate geschikt voor mensen met enige kennis van acupunctuur, maar ook zonder deze kennis is de stof goed te begrijpen.

Dit volledig aan de westerse lezer en zijn keuken aangepaste boek bewijst eens te meer dat gezondheid, prestatievermogen, een kwalitatief rijk leven en harmonieuze relaties geen toeval zijn, maar vooral het resultaat van verstandige voedings- en leefgewoonten. Voeding volgens de vijf elementen is niet alleen voor leken leerzaam, maar tevens voor allen die diëtistisch en therapeutisch werkzaam zijn.

Wil je meer weten over gezondheid? Bezoek dan onze gezondheidsacademie 

2015-03-18T14:39:27+01:00

Over de auteur:

Geef een reactie