Brood & Dieet

Ben je ook een van die miljoenen Nederlanders die worstelt met de weegschaal? Of je nu een paar kilo wilt afvallen of juist flink wat kwijt wilt, het is soms moeilijk de juiste manier te vinden. Vaak zijn er speciale diëten, dieetgoeroes, drankjes, pillen en een hoop geld voor nodig om wat gewicht te verliezen. Maar toch kan het ook allemaal wat gemakkelijker. Hoe? Je kunt hier lezen waarom brood zo goed voor je is. Juist ook als je wat kilo’s kwijt wilt!

Beste Basis

Brood is echt wat je noemt een basisproduct. Lekker, gezond van samenstelling en daardoor een goede basis voor elke maaltijd. Niet voor niets beveelt slimafvallen.nl aan veel brood te eten: vijf tot zeven sneetjes per dag voor volwassenen. Maar als het gaat over de slanke lijn, komt brood er niet altijd even goed af. Veel mensen denken dat brood een dikmaker is. Bijvoorbeeld omdat het van meel gemaakt is en er dus veel koolhydraten in zitten. Het tegendeel is echter waar. Brood heeft juist de perfecte eigenschappen om overgewicht te helpen voorkomen. Brood is namelijk rijk aan vezels en voedingsstoffen, terwijl het maar weinig vet bevat. Het dik makende zit ‘m veel meer in het smeersel en het beleg. Die leveren veel calorieën, niet het brood!

Brood: Belangrijk onderdeel van een gezond voedingspatroon!

Brood neemt in bijna elk verantwoord en gezond dieet en voedingspatroon een belangrijke plaats in. Ten eerste omdat het je energie, voedingsvezel, ijzer, koper, magnesium, jodium en B-vitamines levert.  Al deze voedingsstoffen heb je nodig, elke dag weer. Door brood te eten krijg je deze stoffen dus op een gemakkelijke manier binnen. En wat helemaal mooi is: brood bevat maar heel weinig vetBovendien bevat brood (vooral bruin-, meergranen- en volkorenbrood) veel vezels. Die vezels geven je een prettig gevuld gevoel, waardoor je minder snel honger krijgt. Ook zijn vezels goed voor je stoelgang. Bruinbrood, meergranenbrood en volkorenbrood zijn dan ook een prima basis als je op je gewicht wilt letten. Maak daarnaast een goede keuze uit het beleg. Smeer halvarine en kies voor magere vleeswaren en 20+ of 30+ kaas. En in (halva) jam en honing zitten ook beduidend minder calorieën dan in chocoladepasta, pindakaas of hagelslag.

 

 

2013-11-18T13:27:37+01:00

Over de auteur:

Geef een reactie