Caloriearm brood
Voor voorbeelden van caloriearm brood KLIK HIER
Een bruine boterham met kaas of hagelsag is illustratief voor een Hollandse lunch of ontbijt. Ondanks de enorme populariteit van het Atkins dieet en andere aanverwante diëten waarbij je weinig tot bijna geen koolhydraten mag eten, heeft brood toch nog het imago gezond te zijn. En gelukkig maar, want het meeste brood levert complexe koolhydraten die ons energie geven. Tevens bevatten veel broodsoorten onmisbare voedingsstoffen zoals o.a. jodium, ijzer, B vitamines en vezels.
Brood is er in vele soorten en maten; hoe gezond de boterham die je kiest precies is, hangt af van het soort brood en wat je als broodbeleg kiest. Volkorenbrood is de gezondste optie, omdat hierin de hele tarwekorrel wordt gebruikt en het hoogste gehalte aan vitamines, mineralen en vezels aanwezig is. Bruinbrood, ook wel tarwebrood genoemd, bevat hier iets minder van. Witbrood bevat vrijwel geen vezels, omdat deze eruit zijn gezeefd. Wat alle drie deze broodsoorten gemeen hebben is dat ze weinig vet en veel koolhydraten bevatten. Naast het soort brood dat je kiest is ook de keuze en hoeveelheid van je broodbeleg ook bepalend hoe gezond je boterham uiteindelijk is. Enkele boterhammen met dubbel dikke lagen boter bijvoorbeeld, zullen je dieet niet ten goede komen.
Geef een reactie