Calorieën tellen is niet nodig

/, Algemeen, blog, Dieet, Het Dukan Dieet, Modifast/Calorieën tellen is niet nodig

Nog wat kilo’s afvallen om in je feestjurk te passen? Stop dan met het tellen van calorieën, want twee dagen geen koolhydraten eten is veel effectiever.slimafvallen dukan dieet

Een koolhydraatarm dieet van twee dagen per week, waar alle koolhydraten zoals brood, pasta en aardappels wordt vermeden, is veel effectiever dan een doorlopend dieet van 1500 calorieën per dag. Door je te houden aan dit tweedagelijkse dieet, verlies je ongeveer twee keer zoveel gewicht dan wanneer je constant calorieën telt.

Twee-dagen dieet

Onderzoekers volgden 115 vrouwen gedurende 3 maanden. Eén groep volgde het twee-dagen dieet, waarbij zij tijdens die twee dagen slechts 650 calorieën mochten eten, en alle koolhydraten en ongezonde vetten moesten vermijden. De overige vijf dagen mochten zij eten wat ze wilden, maar ze werden wel geadviseerd om te kiezen voor mager vlees, gezonde vetten en eiwitten. Een tweede groep volgde het zelfde dieet, maar hoefden niet op calorieën te letten. Een derde groep volgde een doorlopend dieet van ongeveer 1500 calorieën per dag, en moesten vetten en alcohol vermijden.

De eerste groep vrouwen waren na 3 maanden gemiddeld 4 kilo kwijt, en de deelnemers van het doorlopende dieet gemiddeld 2.4 kilo. Bij het tweedagelijkse dieet maakte het limiet van 650 calorieën geen verschil voor het aantal verloren kilo’s.

Overlopend effect

Onderzoeker en diëtiste Michelle Harvie van de Genesis Breast Cancer Prevention Centre van de University Hospital in Manchester, Verenigd Koninkrijk, sprak van een ‘overlopend effect’. “De vrouwen namen onbewust hun goede eetgewoontes over, ook op de dagen waarop zij zich niet aan een dieet hoefden te houden.”

 

 

Zie tip over calorieën:

2013-11-18T13:29:12+01:00

Over de auteur:

Geef een reactie