Chloride is nodig voor de productie van zoutzuur in de maag. Het draagt bij aan een normale werking van de spijsvertering in de maag. Daarnaast is het samen met natrium en kalium nodig voor een evenwichtige vochthuishouding in het lichaam.

Het mineraal vormt samen met natrium keukenzout. Zout is de belangrijkste bron van chloride in onze voeding.

Te weinig Chloride: een te kort aan chloride is onwaarschijnlijk. Je krijgt namelijk via je voeding voldoende binnen. Zelfs bij een zoutarm dieet. De nieren zorgen er voor dat je lichaam niet te veel chloor verliest.

Te veel Chloride: het is bekend dat een te hoge inname van zout ongewenste effecten heeft op je gezondheid. Bij te veel zout houdt je lichaam veel vocht vast en loop je het risico op een te hoge bloeddruk. Dit lijkt vooral te komen door natrium in zout en minder door chloride.

Voeding: Chloride zit in vrijwel alle voedingsmiddelen in de vorm van keukenzout. Variërend van soep tot vlees en van chips tot brood. Ook in saus en koekjes. Je krijgt dus automatisch voldoende chloride binnen.