Ingrediënten
1 courgette
2 dl bouillon van tablet
1 stukje ui
1 eetlepel pesto
6 sprieten bieslook

 

Receptinformatie

–         Voor 2 personen

–         Bereidingstijd: 15-30 minuten

–         Caloriearm recept

 

Voedingswaarden per persoon

Energie – 110 kcal
Eiwit – 5 gram
Koolhydraten – 6 gram
Vet – 8 gram
Verzadigd vet – 2 gram
Vezels – 3 gram

 

Bereidingswijze

1. Snijd het stuk ui fijn.
2. De courgette goed wassen en deze in blokjes snijden.
3. De ui fruiten in de pesto. Voeg daarna de courgette toe samen met de bouillon en dit in 15 minuten gaarkoken.
4. De bislook wassen en deze in kleine sprieten knippen.
5. Pureer de courgettemassa met een staafmixer.
6. Breng de soep opnieuw aan de kook en garneer met bieslook

 

Eet smakelijk!

 

(Bron: www.voedingscentrum.nl)