De nieuwe trend: 30 dagen challenges

/, Algemeen, blog, Fitness, Sport/De nieuwe trend: 30 dagen challenges

Je kunt het zo gek niet bedenken of er is een 30 dagen challenge van. Het is een echte trend waar duizenden mensen aan mee doen. Maar werkt het wel echt? Kan je in 30 dagen een sixpack krijgen?

Wat zijn 30 dagen challenges?
Er zijn verschillende 30 dagen challenges, voorbeelden hiervan zijn:

  • Total body workout challenge om in 30 dagen je hele lichaam te trainen
  • 30 day squat challenge voor strakke billen
  • 30 day ab challenge voor een strakke buik
  • 30 day crunch challenge voor een strakke buik
  • 30 day plank challenge voor een strakke buik

30 day challenge

De 30 dagen challenges houden in dat je 30 dagen lang verschillende oefeningen uitvoert. Telkens moet je wat meer herhalingen doen waardoor je spieren steeds sterker worden. Welke oefeningen je precies moet doen met hoeveel herhalingen kun je op internet of op Facebook vinden.

Facebook
Het is een echte hype om je op Facebook aan te melden voor 30 dagen challenges. Je krijgt dan voor de start van de 30 dagen het hele sportschema te zien met welke oefeningen je iedere dag moet doen. Vervolgens wordt per dag herhaald welke oefeningen je moet doen en wanneer er een rustdag ingelast wordt. Ook worden er tussendoor motiverende berichten geplaatst en kunnen de deelnemers zelf hun ervaringen delen.

Laptop isolated on white

Het voordeel van 30 dagen challenges
30 dagen challenges hebben vele voordelen. Je kunt de challenges in je eigen tijd doen, waar je maar wilt, het is vrijblijvend, gratis en je kunt er ieder moment weer mee stoppen.

Hebben de 30 dagen challenges resultaat?
Veel mensen beginnen met goede hoop aan een 30 dagen challenge en hopen dat ze na 30 dagen een strakke buik hebben. Als je zelf logisch nadenkt weet je dat je dit resultaat niet in 30 dagen kunt bereiken. Buikspieroefeningen zijn goed om je spieren te versterken, maar wil je een sixpack krijgen, dan zal je ook iets aan je voeding moeten aanpassen. Plaatselijk afvallen door middel van oefeningen is helaas niet mogelijk. Wanneer je dus resultaat wil zien is het doen van oefeningen niet genoeg, je levensstijl aanpassen is ook erg belangrijk.

Waarom zou je dan wel meedoen aan een 30 dagen challenge?
Een challenge is bedoeld om mensen te motiveren om samen te gaan sporten, elkaar uit te dagen en mensen aan te sporen om met gezondheid bezig te zijn. Wanneer je bezig bent met een challenge zal je ervaren dat je je fitter voelt, lekkerder in je vel zit en je zal trots op jezelf zijn als je de 30 dagen daadwerkelijk hebt volgehouden. Het uiteindelijke doel van de challenge is natuurlijk om door te gaan met sporten en gezond leven na de 30 dagen.

Door: Yvonne van Mensvoort

Wil je meer weten over gezondheid? Bezoek dan onze gezondheidsacademie 

2015-04-17T10:54:57+01:00

Over de auteur:

Geef een reactie