De populairste diëten van 2011

/, Atkins dieet, blog, Het Dukan Dieet, News/De populairste diëten van 2011

Dr Frank op zijn retour
Het zoekvolume in Google geeft meestal een goed beeld van de  populariteit van merken en producten. Dat geldt ook voor diëten en  methodes om af te vallen. Volgens Google Insights for Search* is eind  2010 en begin 2011 bijzonder veel interesse voor het Dukan dieet.  Vergeleken met een aantal populaire diëten is het zelfs het snelst in  populariteit stijgende dieet van dit moment. Het zoekvolume van Dukan is  inmiddels vergelijkbaar met dat van Sonja Bakker in haar hoogtijdagen  (2006 en 2007).  Hierdoor is het aannemelijk dat Dukan dit jaar  definitief doorbreekt. Hét dieet van 2010, dat van Dr Frank, lijkt op  zijn retour. Op dit moment is er nog ongeveer evenveel zoekverkeer op  beide diëten, maar de trend is duidelijk: het momentum van Dr Frank zal  waarschijnlijk plaats maken voor dat van Dr Dukan.  Dukan wordt veel  gebruikt door (internationale) celebrities. Hierdoor krijgt het veel  aandacht in de media en willen veel mensen dit dieet ook proberen.

 

 

Dukan dieet
Het Dukan dieet is met name gebaseerd op eiwitrijke producten en het  schrappen van koolhydraten en is op dat gebied vergelijkbaar met Atins  en South Beach. Zo zou je snel afvallen én uiteindelijk het behaalde  gewicht behouden. Voor veel mensen is het Dukan dieet een aantrekkelijk  dieet omdat je in korte tijd zo’n 10-15 kilo zou verliezen. Dat heeft  vooral te maken met het schrappen van die koolhydraten.

Risico’s van koolhydraatbeperkt diëten
Een koolhydraatbeperkt dieet is echter niet geheel zonder risico’s.  Koolhydraatrijke producten zoals brood en fruit zijn onderdeel van  volwaardige voeding. Door koolhydraten uit je voeding te schrappen, mis  je belangrijke voedingsstoffen met alle gevolgen van dien. Het menselijk  lichaam heeft koolhydraten nodig voor directe energie voor de hersenen,  de rode bloedcellen en het zenuwstelsel. Dit geldt ook voor andere  diëten waar belangrijke voedingsstoffen worden geschrapt zoals  bijvoorbeeld het dieet van Sonja Bakker of de citroensapkuur.

Waarom dieetrages op termijn niet werken
Alle dieetrages van de afgelopen jaren hebben laten zien dat het prima  mogelijk is ermee af te vallen. Echter, stuk voor stuk laten ze ook zien  dat het bij ongewijzigde levensstijl niet mogelijk is de kilo’s er af  te houden. Sterker nog, de meeste mensen zijn na verloop van tijd zelfs  zwaarder dan voorheen. En dat is niet het enige; de motivatie is vaak  weg, het heeft veel geld gekost en in extreme gevallen is zelfs de  stofwisseling van slag.

Wat werkt wel?
Om het bekende jojo-effect te voorkomen is het veel effectiever om  kritisch naar je voedingspatroon te kijken en daarbij te gaan bewegen.  Daardoor val je ook af. Weliswaar minder snel, maar meestal wel  blijvend. Sexy klinkt dat helaas niet en daarom kiezen nog steeds veel  mensen voor dieet-guru’s zoals Atkins, dr Frank en dr Dukan.

 

 

* Google Insights for search
Met Google Insights for Search zijn zoekvolumepatronen te vergelijken voor bepaalde regio’s, categorieën, perioden en sites.

 

Bron: http://www.slimmerafslanken.nl/2011/01/01/dukan-dieet-en-dr-frank-dieet-populairste-dieten-van-2011/

2013-11-18T13:29:13+01:00

Over de auteur:

Eén reactie

  1. Lotte 10 februari, 2012 om 09:11 - Antwoorden

    Eerst was het Sonja Bakker, daarna Dr. Frank en afgelopen jaar Dukan.. Ik ben benieuwd welke dieet het dit jaar gaat worden…..

Geef een reactie